Zdrava Teriyaki piletina

  • on October 14, 2021
  • Likes!
Zdrava Teriyaki piletina
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Ovaj recept za zdravu piletinu Teriyaki na oblogama salate, vrlo je lagan za napraviti, gotov je za samo 30 minuta!

Kategorije jela: Ručak, Užina, Večera
Tip kuhinje: Azijska
Tagovi: azijska jela recepti, azijska kuhinja recepti, kuhinjica, kuhinjica recepti, piletina recepti, teriyaki piletina recepti, vecera recepti
Porcije: 4
Kalorije: 408 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 680 gr pilećih fileta isjeckanih na male komadiće
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 2/3 šolje naerendane mrkve (35 gr)
  • 1 čehno bijelog luka sitno isjeckanog
  • 1 šolja zelenog luka izrezanog
  • 1 velika crvena paprika odstranjenih sjemenki i izrezana
  • 1 konzerva kestena iscijeđenog i isjeckanog (226 gr)
  • 2/3 šolje indijskog oraha ili kikirikija grubo nasjeckanog (93 gr)
  • 1 šolja Teriyaki umaka
  • 1 salata ajsberg ili druga
  • 2 kašike susamovih sjemenki
Instrukcije
  1. U velikoj tavi zagrijte 1 kašiku susamovog ulja na srednje jakoj vatri.

  2. Dodajte komadiće piletine i pržite 3-5 minuta ili dok se ne isprži i više ne bude ružičasto u sredini. Zatim izvadite na tanjir i ostavite sa strane.

  3. U istoj tavi zagrijte 1 kašiku susamovog ulja na srednje jakoj vatri, dodajte bijeli luk i 2/3 šolje zelenog luka, pirjajte 30 sekundi.

  4. Dodajte papriku i kestene te kuhajte još 2 minute.

  5. Umiješajte 2/3 umaka Teriyaki, a ostatak spremite za umakanje ili da pospete po vrhu. Kuhajte 1 minutu, povremeno miješajući.

  6. Umiješajte piletinu i mrkvu, temeljito miješajte dok se smjesa ne zagrije prema vašoj želji.

  7. Poslužite preko listova zelene salate i ukrasite indijskim oraščićima, zelenim lukom i susamom. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..