Burritosi za doručak

  • on October 13, 2021
  • Likes!
Burritosi za doručak
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 

Savršena ideja za doručak, prepuno jaja, graha i sira!

Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: buritosi recepti, burritosi recepti, dorucak recepti, jaja recepti, kuhinjica recepti, tortilje recepti
Porcije: 8
Kalorije: 532 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 šolje proprženih kockica krompira
  • 8 kobasica
  • 8 velikih jaja lagano umućenih
  • 1/3 šolje vrhnja (80 ml)
  • košer so
  • biber
  • 1 kozerva proprženog graha (oko 360 gr)
  • 8 tortilja
  • 1 šolja naerendanog čedar sira
  • 1 šolja nekog drugog sira po izboru
  • 2 paradajza isjeckana
  • malo nasjeckanog korijandera
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Lagano nauljite posudu u kojoj ćete peći.

  2. Propžite kockice krompira i ostavite sa strane.

  3. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Odstranite ovitak sa kobasica. Dodajte kobasice, izlomite ih kašikom da izgledaju kao mljeveno meso i pržite dok ne porumene, otprilike oko 3-5 minuta, iscijedite višak masnoće, ostavite samo malo.

  4. Dodajte jaja u tavu i pržite, miješajući, dok se ne stisnu. Lagano dodajte vrhnje, začinite sa biberom i soli, po ukusu. Nastavite pržiti dok se jaja ne zgusnu, oko 3-5 minuta. Zatim ostavite sa strane.

  5. Grah rasporedite po sredini tortilja, zatim stavite krompir, kobasice, jaja, sireve, paradajz i korijander. Presavijte na suprotnim stranama svaku tortilju, zatim zarolajte, u stilu buritoa. Stavite strane sa šavovima prema dole u pripremljenu posudu za pečenje, pokrijte.

  6. Stavite u pećnicu i pecite dok se ne zagrije, oko 12-15 minuta.

  7. Servirajte odmah i uživajte!

Bilješke o receptu

ZA ZAMRZAVANJE:

Svaki burito čvrsto prekrijte plastičnom folijom ili aluminijskom folijom. Možete zamrznuti do 1 mjesec. Za podgrijavanje u mikrovalnoj 4-6 minuta, okrećući na pola ili  pecite na 200 stepeni 30-40 minuta ili dok se potpuno ne ispeku.

Kategorije:
Doručak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..