Pileći bataci na žaru sa glazurom od meda i Sriracha sosa savršeno su predjelo.
- 12 čitavih bataka
- 2 kašika maslinovog ulja extra djevičanskog
- 1/4 šolje začina za piletinu
- 400 gr BBQ sosa
- 1/4 šolje Sriracha sosa
- 2 kašike meda
-
Pomiješajte sve sastojke u šerpicu na umjerenoj vatri.
-
Pirjajte 10 minuta miješajući da se dobro sjedini.
-
Napravite rez oko kraja pilećeg bataka u punom krugu oko kosti. Važno je presjeći do kraja i proći kroz hrskavicu.
-
Papirnatim ručnikom povucite meso i kožu na kraju kosti. Snažno povucite da uklonite svu kožu tako da je izložena samo kost. Pazite da imate pri ruci dosta papirnatih ručnika.
-
Vjerojatno postoji hrskavica koja ostaje iz zgloba na kraju mesa bataka, uklonite je kao na slici.
-
Nožem odrežite tetive koje se vide. Zatim gurnite meso niz batak i oblikujte grubu kuglu ili oblik lizalice.
-
Zadnji korak je povući kožu nazad prema dole i pokriti batak.
-
Pripremite roštilj ili koristite gril tavu.
-
Namažite piletinu maslinovim uljem, a zatim ih obilno začinite začinima za piletinu.
-
Piletinu stavite na izravnu vatru s mesom prema dole, a kost prema gore.
-
Kad je piletina već počela da se peče umočite je u glazuru i prijeđite na neizravnu toplinu. Nastavite peći na neizravnoj vatri dok unutarnja temperatura pilećih bataka ne dosegne 80 stepeni.
-
Maknite s roštilja i još jednom glazirajte. Ostavite da odstoji 10 minuta i poslužite. Uživajte!