Pileći lolipopsi

  • on October 10, 2021
  • Likes!
Pileći lolipopsi
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Odmaranje
10 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 

Pileći bataci na žaru sa glazurom od meda i Sriracha sosa savršeno su predjelo.

Kategorije jela: Predjelo, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: bataci recepti, jela sa rostilja recepti, kuhinjica recepti, pileci bataci recepti, piletina na zaru recepti, piletina recepti, predjelo recepti, rostiljska jela recepti, rucak recepti, vecera recepti
Porcije: 12 bataka
Kalorije: 120 kcal
Autor: admin
Sastojci
Bataci
  • 12 čitavih bataka
  • 2 kašika maslinovog ulja extra djevičanskog
  • 1/4 šolje začina za piletinu
Glazura
  • 400 gr BBQ sosa
  • 1/4 šolje Sriracha sosa
  • 2 kašike meda
Instrukcije
Glazura
  1. Pomiješajte sve sastojke u šerpicu na umjerenoj vatri.

  2. Pirjajte 10 minuta miješajući da se dobro sjedini.

Bataci
  1. Napravite rez oko kraja pilećeg bataka u punom krugu oko kosti. Važno je presjeći do kraja i proći kroz hrskavicu.

  2. Papirnatim ručnikom povucite meso i kožu na kraju kosti. Snažno povucite da uklonite svu kožu tako da je izložena samo kost. Pazite da imate pri ruci dosta papirnatih ručnika.

  3. Vjerojatno postoji hrskavica koja ostaje iz zgloba na kraju mesa bataka, uklonite je kao na slici.

  4. Nožem odrežite tetive koje se vide. Zatim gurnite meso niz batak i oblikujte grubu kuglu ili oblik lizalice.

  5. Zadnji korak je povući kožu nazad prema dole i pokriti batak.

Grilovanje
  1. Pripremite roštilj ili koristite gril tavu.

  2. Namažite piletinu maslinovim uljem, a zatim ih obilno začinite začinima za piletinu.

  3. Piletinu stavite na izravnu vatru s mesom prema dole, a kost prema gore.

  4. Kad je piletina već počela da se peče umočite je u glazuru i prijeđite na neizravnu toplinu. Nastavite peći na neizravnoj vatri dok unutarnja temperatura pilećih bataka ne dosegne 80 stepeni.

  5. Maknite s roštilja i još jednom glazirajte. Ostavite da odstoji 10 minuta i poslužite. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..