Savršeno neobični čizkejk!
- 250 gr mljevenog keksa
- 125 gr otopljenog putera
- 3 kašičice želatina iz kesice
- 500 gr krem sira
- 395 gr kondenzovanog mlijeka iz konzerve
- 2 kašičice vanilije
- 9 razvrstanih Kit Kat čokoladica
- 60 ml vode
-
Podmažite pleh veličine 19 x 29 cm. Podlogu i 2 duge stranice obložite papirom za pečenje, dopuštajući da stranice prelaze.
-
Stavite mljeveni keks u posudu, dodajte otopljeni puter i promiješajte dobro. Kašikom izvadite dobijenu smjesu u pripremljenu tepsiju. Utapkajte i ravnomjerno rasporedite smjesu po podlozi. Stavite u frižider na 30 minuta da se ohladi.
-
Stavite 60 ml (1/4 šolje) vode u malu zdjelu otpornu na toplinu. Stavite želatin i miješajte dok se dobro ne sjedini. Zdjelu stavite u veću zdjelu otpornu na toplinu. U veću zdjelu ulijte kipuću vodu sve dok voda ne dođe do polovice male zdjele. Ostavite sa strane, povremeno miješajte, 5 minuta ili dok se želatin ne otopi.
-
U međuvremenu, električnim mikserom umutite krem sir dok ne dobijete glatku smejsu. Dodajte kondenzovano mlijeko i vaniliju. Mutite dok se ne sjedini. U smjesu od krem sira dodajte želatin. Ponovo mutite dok se ne sjedini.
-
Smjesu od krem sira prelijte po podlozi od keksa. Zagladite površinu. Ostavite u frižideru na 6 sati ili preko noći dok se ne stvrdne.
-
Rasporedite razdvojene KitKat čokoladice preko smjese od krem sira, ako je potrebno ivice odrežite kako bi se uklopile. Za posluživanje upotrijebite mali oštar nož umočen u toplu vodu da narežete na komade. Uživajte!