Veganska paradajz pasta

  • on July 12, 2021
  • Likes!
Veganska paradajz pasta
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Najlakše napravljena tjestenina koju ćete ikad probati!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Italijanska
Diet: VeganDiet, VegetarianDiet
Tagovi: italijanski recepti, pasta, pasta recepti, rucak recepti, tjestenina, tjestenina recepti, vecera recepti, veganska pasta recepti, veganski recepti, vegetarijanska pasta recepti, vegetarijanski recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 400 gr rigatoni tjestenine
  • pola šolje sušenog paradajza mariniranog u ulju
  • 4 kašike ulja sušenog paradajza
  • 400 gr konzerviranog paradajza izrezanog
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2-3 šolje špinata
  • 1 kašika naerendanog bijelog luka
  • 1 kašika sušenog bosiljka
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 45 gr nutrutivnog kvasca 3/4 šolje
  • pola kašičice bibera
  • 4 kašičice javorovog sirupa
  • 3 šolje proključale vode
  • 2 kašičice soli
  • 1 šolja veganskog sira
  • 2 kašičice čili pahuljica (opcionalno)
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni.

  2. Izvagajte osušeni paradajz, pokušajte izbjegavati dodavanje ulja i grubo ih narežite. Grubo narežite i špinat.

  3. U dovoljno duboku posudu za pečenje dodajte sve svoje sastojke, osim vode.

  4. Izmiješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim pažljivo ulijte kipuću vodu. Opet sve promiješajte kako biste bili sigurni da je tjestenina utopljena dovoljno u vodu.

  5. Pokrijte folijom i pecite 45 minuta.

  6. Izvadite tjesteninu iz pećnice i provjerite je li se tjestenina na vrhu skuhala. Ako ne, malo je pomiješajte tako da tjestenina na vrhu ode na dno i obrnuto. Dodajte pola šolje vode i pecite bez folije 15 minuta.

  7. Poslužite toplo i uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..