Veganska paradajz pasta
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
Najlakše napravljena tjestenina koju ćete ikad probati!
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Italijanska
Diet:
VeganDiet, VegetarianDiet
Tagovi:
italijanski recepti, pasta, pasta recepti, rucak recepti, tjestenina, tjestenina recepti, vecera recepti, veganska pasta recepti, veganski recepti, vegetarijanska pasta recepti, vegetarijanski recepti
Porcije: 4
Sastojci
- 400 gr rigatoni tjestenine
- pola šolje sušenog paradajza mariniranog u ulju
- 4 kašike ulja sušenog paradajza
- 400 gr konzerviranog paradajza izrezanog
- 2 kašike paradajz pirea
- 2-3 šolje špinata
- 1 kašika naerendanog bijelog luka
- 1 kašika sušenog bosiljka
- 2 kašičice sušenog origana
- 45 gr nutrutivnog kvasca 3/4 šolje
- pola kašičice bibera
- 4 kašičice javorovog sirupa
- 3 šolje proključale vode
- 2 kašičice soli
- 1 šolja veganskog sira
- 2 kašičice čili pahuljica (opcionalno)
Instrukcije
-
Uključite rernu na 180 stepeni.
-
Izvagajte osušeni paradajz, pokušajte izbjegavati dodavanje ulja i grubo ih narežite. Grubo narežite i špinat.
-
U dovoljno duboku posudu za pečenje dodajte sve svoje sastojke, osim vode.
-
Izmiješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim pažljivo ulijte kipuću vodu. Opet sve promiješajte kako biste bili sigurni da je tjestenina utopljena dovoljno u vodu.
-
Pokrijte folijom i pecite 45 minuta.
-
Izvadite tjesteninu iz pećnice i provjerite je li se tjestenina na vrhu skuhala. Ako ne, malo je pomiješajte tako da tjestenina na vrhu ode na dno i obrnuto. Dodajte pola šolje vode i pecite bez folije 15 minuta.
-
Poslužite toplo i uživajte!