Grilovane pileće bruskete
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Lagane, zdrave pileće bruskete s jednostavnim začinima, topljenim mozzarella sirom i preljevom od svježeg paradajza i bosiljka savršen je ljetni obrok!
Kategorije jela:
Predjelo, Prilog, Večera
Tip kuhinje:
Internacionalna
Tagovi:
bruskete recepti, bruskete sa piletinom recepti, pilece bruskete recepti, piletina recepti, vecera recepti
Porcije: 4
Kalorije: 288 kcal
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa (istanjite čekićem)
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica italijanske mješavine začina (ili po prstohvat bosiljka, origana i timijana)
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- ½ kašičice soli
- prstohvat bibera
- 4 kriške mocarela sira
Preljev
- 3 roma paradajza izrezana
- so
- biber
- 2 kašičice svježeg limunovog soka
- 2 kašike isjeckanog svježeg bosiljka
Instrukcije
-
U velikoj zdjeli pomiješajte piletinu, ulje, italijanski začin, bijeli luk u prahu i crni biber. Promiješajte da se piletina ravnomjerno premaže začinima.
-
Grilujte piletinu na srednje jakoj vatri 6-8 minuta sa svake strane ili dok se ne isprži.
-
Dok se piletina prži, pripremite preljev. U srednjoj zdjeli pomiješajte paradajz, so i biber, limunov sok i bosiljak i dobro promiješajte.
-
Nakon što se piletina skuha, prelijte svaki pileći filet kriškom mocarele i pržite oko 1 minute duže dok se sir ne otopi.
-
Preko piletine stavite preljev od bosiljka i odmah poslužite.