Nutella čizkejk bez pečenja

  • on June 4, 2021
  • Likes!
Nutella čizkejk bez pečenja
Vrijeme pripreme
25 mins
Vrijeme kuhanja
5 mins
Vrijeme hlađenja
8 hrs
Ukupno vrijeme
8 hrs 30 mins
 

Nutella čizkejk bez pečenja savršeno je jednostavan recept za desert u bilo kojoj prilici. Punjenje se ne oslanja na želatin ili šlag i sadrži samo tri sastojka!

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: čizkejk recepti, cokoladni cizkejk recepti, cokoladni kolaci recepti, kolaci recepti, nutella cizkejk recepti, nutella kolac recepti, nutella recepti
Porcije: 20
Kalorije: 436 kcal
Autor: admin
Sastojci
Kora
  • 2 i po šolje oreo izmrvljenih keksića (oko 30 komada) ili već gotovo izmrvljeno – 250 gr
  • 6 kašika otopljenog neslanog maslaca
Fil
  • 680 gr krem sira omekšanog
  • 2 šolje Nutelle (600 gr)
  • 1 i po šolja šećera u prahu (180 gr)
Preljev
  • pola šolje vrhnja za šlag (120 ml)
  • 113 gr poluslatke čokolade fino isjeckane
  • 2 šolje prženih lješnjaka grubo isjeckanih (120 gr)
Instrukcije
Kora
  1. Dno kalupa za tortu obložite folijom ili pergament papirom. Ostavite sa strane.

  2. U zdjeli srednje veličine pomiješajte izdrobljene oreo keksiće i otopljeni maslac. Miješajte dok se mrvice dobro ne premažu maslacem.

  3. Smjesu kore utisnite na dno i na centimetar prema gore stranice pripremljene posude. Stavite u zamrzivač dok pravite fil.

Fil
  1. U zdjeli umutite krem ​​sir na srednjoj brzini dok ne postane glatko i kremasto, oko 2 minute.

  2. Dodajte šećer u prahu i miješajte na maloj brzini dok se šećer ne navlaži. Zatim okrenite brzinu na srednju i nastavite miješati dok se dobro ne sjedini, oko 2 minute.

  3. Dodajte Nutellu i miješajte na srednjoj brzini dok se dobro ne uklopi, oko 2 minute.

  4. Koru prelijte filom i rasporedite po rubovima kalupa. Ovaj nadjev će biti vrlo gust i ljepljiv. Stavite u zamrzivač dok pripremate preljev.

Preljev
  1. U maloj posudi zagrijte vrhnje na srednje laganoj vatri.

  2. Prelijte zagrijano vrhnje preko isjeckane čokolade u posudi i ostavite da odstoji 3 minute. Umutite dok se čokolada ne otopi i ne zagladi.

  3. Prelijte čokoladu po filu. Pospite vrh nasjeckanim lješnjacima.

  4. Čizkejk stavite u frižider da odstoji preko noći, oko 6-8 sati.

  5. Prije posluživanja, lagano nožem pređite oko vanjskog ruba kolača kako biste ga otpustili iz posude. Zatim uklonite stranice posude s oprugom.

  6. Uživajte!

Bilješke o receptu

Nož držite pod vrućom vodom nekoliko minuta, pažljivo obrišite oštricu čistim ručnikom, a zatim napravite rez po kolaču. Ponovite svaki put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..