Zdravi Phad Thai

  • on June 1, 2021
  • Likes!
Zdravi Phad Thai
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
 

Napunjen povrćem i punim okusom, ovaj tajlandski nadahnuti recept čini zdrav, lagan i ukusan obrok! Brokula, kupus i mrkva se koriste umjesto rezanaca, čineći ovaj recept zadovoljavajućim obrokom Whole30, paleo i bez glutena. Obećavamo da vam rezanci neće nedostajati!

Kategorije jela: Pasta, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Tajlandska kuhinja
Diet: GlutenFreeDiet
Tagovi: gluten free recepti, paleo recepti, pasta recepti, phad thai recepti, phad thai umak recepti, piletina recepti, povrce recepti, recepti bez glutena, rucak recepti, tajlandska jela recepti, tajlandski umak recepti, whole30 recepti, zdrava pasta recepti, zdravi phad thai recepti, zdravi recepti
Porcije: 4 – 5
Kalorije: 345 kcal
Autor: admin
Sastojci
Za tavu
  • 2 kašičice željenog ulja (kokosovo, maslinovo, avokado ulje,maslac ili ghee maslac)
  • 3 jaja umućena
  • 450 gr pilećih fileta (ili karabataka ili mljevene piletine) izrezanih na kockice
  • 340 gr stabiljki brokula grubo naerendanih
  • 1 i po šolja naerendanog crvenog kupusa (može i zeleni)
  • 1 i po šolja naerendanih mrkvi
  • 1 crvena paprika očišćena od sjemenki i izrezana
  • 1 mali žuti luk (oko 1 i po šolje, izrezan)
  • 6-8 komada mladog zelenog luka tanko izrezanog
  • 4-5 čehni bijelog luka isjeckanog
  • 2 kašičice svježeg đumbira ili pola kašičice u prahu
  • morska so
  • biber
Umak
  • 1/4 šolje bademovog maslaca (60 gr)
  • 1/4 šolje amino kokosa
  • 3 kašike soka od limete
  • pola kašičice zdrobljene crvene paprike
  • 2 kašike rižinog sirćeta
  • 1 kašika susamovog ulja
Preliv
  • isjeckani korijander
  • suhi pečeni indijski oraščić
  • isjeckani mladi luk
  • limeta izrezana na četvrt
  • sjemenke susama
Instrukcije
  1. Stavite veliku tavu na umjerenu vatru. Dodajte 1 kašičicu željene masti/ulja (ako se previše lijepi tava, onda će vam trebati više masti). Kad se ulje zagrijalo, dodajte umućena jaja i umutite. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.

  2. U tavu dodajte dodatnu kašičicu masti/ulja, kao i piletinu narezanu na kockice. Pirjajte oko 2 minute. Zatim dodajte preostale sastojke za tavu, osim tamnozelenih dijelova mladog zelenog luka. Tava će biti vrlo puna dok se sve ne skuha. Nastavite kuhati 8-12 minuta pažljivo povremeno miješajući.

  3. U međuvremenu sastojke za umak pomiješajte i umutite dok se dobro ne sjedine i dok ne postane glatko.

  4. Nakon što se povrće smekša i skuha, a piletina skuha dodajte jaja nazad u tavu, tamnozelene dijelove zelenog luka i umak. Miješajte da se sjedini sve i ostavite da se kuha još 1-2 minute ili dok se ne zagrije.

  5. Poslužite vruće preliveno koriajnderom, indijskim oraščićima, sjemenkama susama i/ili zelenim lukom, uz malo svježeg soka limete. Uživajte!

Bilješke o receptu

Ako koristite mljeveni đumbir, dodajte ga umaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..