Pileće kockice sa bijelim lukom

  • on May 28, 2021
  • Likes!
Pileće kockice sa bijelim lukom
Vrijeme pripreme
9 mins
Vrijeme kuhanja
6 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
 

Najlakši recept od 15 minuta koji zahtijeva minimalnu pripremu i nekoliko osnovnih sastojaka, a opet odiše okusom!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: pilece kockice recepti, piletina recepti, piletina sa bijelim lukom recepti, rucak recepti, vecera recepti, zdravi recepti
Autor: admin
Sastojci
  • 560 gr pilećih fileta izrezanih na kockice
  • 2 kašike višenamjenskog brašna
  • 1 i po kašičica italijanske mješavine začina
  • so
  • biber
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike neslanog putera
  • 1 i po kašika svježe isjeckanog bijelog luka (oko 4 čehne)
  • 2 kašike fino isjeckanog peršuna
Instrukcije
  1. Zagrijte neljepljivu tavu na srednje jakoj vatri.

  2. Posušite piletinu sa svih strana suhim papirnatim ručnicima.

  3. Pospite brašno, italijanske začine i željenu količinu soli i bibera po piletini. Promiješajte dobro da se ravnomjerno premaže (svo brašno treba se zalijepiti za piletinu i ne smije zaostajati na dasci za rezanje).

  4. Dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku putera u tavu, puter bi se trebao brzo otopiti. Nagnite tavu kako bi puter ravnomjerno premazao tavu.

  5. Dodajte piletinu u ravnomjernom sloju, radite tako da ostavite malo prostora između komadića.

  6. Pustite da se piletina isprži, da dobije zlatno smeđu boju, otprilike 3 minute, a zatim preokrenite na suprotnu stranu i pržite još 2 minute duže, ili dok meso skoro ne bude ispženo.

  7. Dodajte preostale 2 kašike putera u malim komadima, zajedno s bijelim lukom i peršunom. Pržite 1 minutu duže. Piletina je dobro ispržena kad iznutra ne bude više roza.

  8. Poslužite odmah. Uživajte!

Bilješke o receptu

Možete poslužiti uz rižu, povrće, kuskus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..