Gulaš

  • on May 28, 2021
  • Likes!
Gulaš
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 15 mins
 

Gulaš je varivo od mesa i povrća začinjeno paprikom i drugim začinima.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Balkanska kuhinja, Mađarska kuhinja, Srpska kuhinja
Tagovi: balkanski recepti, corba recepti, gulas recepti, srpska jela recepti, srpski recepti, varivo recepti
Porcije: 4
Kalorije: 860 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 luka isjeckana
  • 2 lovorova lista
  • 4 kašike paradajz paste
  • voda
  • 1 kašika paprike
  • 1 velika crvena paprika očišćena od sjemenki i izrezana
  • 1 i po kg krompira oguljenog i izrezanog
  • 1 kg i 360 gr izrezane janjetine ili govedine
  • 2 velike mrkve izrezane
Instrukcije
  1. Zagrijte ulje u loncu/šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite uz često miješanje dok ne omekša i porumeni.

  2. Dodajte meso, lovorov list, paradajz pastu i promiješajte. Ulijte dovoljno vode da pokrije meso (ovisit će o veličini posude).

  3. Lagano promiješajte, a zatim gulaš pustite da se krčka, nepokriveno, oko 20 minuta.

  4. Dodajte papriku u prahu, papriku, krompir i mrkvu. Pustite da se krčka 20-30 minuta duže ili dok krompir ne omekša. Prije posluživanja uklonite lovorov list. Po potrebi začinite biberom i soli. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..