Ove hrskave pileće tortilje savršen su obrok za vrijeme ručka! Prepune okusa i zelenila.
- biljno ulje
- ½ šolje brašna
- ¼ šolje prezle (30 gr)
- 1 komad pilećih fileta izrezanih na trakice
- ¼ šolje buffalo sosa ili nekog drugog ako nemate
- zelena salata
- 2 tortilje
- 2 bjelanca
-
Naspite ulje u veliku tavu i zagrijte ga na srednjoj vatri.
-
U jednu zdjelicu stavite brašno i prezlu (promiješajte), a u drugoj umutite bjelanca.
-
Umočite pileće trakice prvo u bjelance, zatim u smjesu prezle i brašna, pa opet u bjelance i nazad u brašno. Otresite višak brašna.
-
Piletinu pržite 2,5 minute sa svake strane ili dok ne postanu smeđe i hrskave. Pazite da istovremeno ne pržite previše piletine.
-
Piletinu odložite na rešetku i posolite.
-
U maloj tavi/šerpi zagrijte buffalo sos na laganoj vatri.
-
Zagrijte tortilje.
-
Narežite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite u tortilje. Na vrh stavite kašiku buffalo sosa. Dodajte salatu i joše neke druge sastojke ako želite.
-
Umotajte i uživajte!