Pot au Feu

  • on May 25, 2021
  • Likes!
Pot au Feu
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 50 mins
Ukupno vrijeme
2 hrs 5 mins
 

Komforno, klasično francusko varivo od govedine, mrkve i krompira.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Francuska
Tagovi: corba recepti, francuska jela recepti, francuski recepti, govedina recepti, internacionalni recepti, kuhinjica recepti, pot au feu recepti, ragu recepti, varivo recepti
Porcije: 2
Kalorije: 581 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 570 gr goveđe koljenice s kostima
  • ½ velikog luka isjeckanog
  • 2 čehne bijelog luka usitnjene
  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • soli
  • prstohvat bibera
  • 2 mrkve prerezane
  • 2 lovorova lista
  • 2 mala krompira oguljena i izrezana na komadiće
  • 1 kašika paradajz paste
  • malo limunovog soka
Instrukcije
  1. Zagrijte maslinovo ulje u šerpi ili loncu na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk i bijeli luk dok ne postanu prozirni.

  2. Dodajte govedinu (i kost) u lonac, zajedno s dovoljno vode da pokrije govedinu – oko 3 šolje vode. Dodajte so i biber. Pokrijte lonac poklopcem i pustite da voda provri, a zatim smanjite vatru na srednje nisku.

  3. Nakon 30 minuta dodajte mrkvu i lovorove listove.

  4. Nakon sat vremena, provjerite govedinu viljuškom kako biste provjerili je li još mekana. Ako nije, nastavite kuhati i provjeravati govedinu u koracima od 10 minuta.

  5. Nakon što govedina omekša, dodajte krompir, paradajz pastu i poprskajte malo limunovog soka. Kuhajte krompir još 20 minuta, dok krompir ne omekša.

  6. Uklonite lovorove listove i poslužite varivo s malo hrskavog francuskog hljeba. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..