Supa od graška

  • on May 20, 2021
  • Likes!
Supa od graška
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Baršunasto glatka supa od graška kremasta je, zdrava i jednostavna za napraviti!

Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: grasak recepti, juha od graska recepti, juha recepti, kremasta juha recepti, kremasta supa recepti, supa od graska recepti, supa recepti, zdrava juha recepti, zdrava supa recepti, zdravi recepti
Porcije: 4
Kalorije: 160 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2 kašike putera
  • 1 mali luk isjeckan
  • 2 čehne bijelog luka sitno isjeckane
  • 3 šolje povrtnog temeljca
  • 3 šolje svježeg graška
  • ½ kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 4 kašike vrhnja za kuhanje ili 2 kašike pavlake
Instrukcije
  1. Otopite puter u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i bijeli luk i pržite dok ne omekšaju, često miješajući kako ne bi zagorili, oko 5 minuta.

  2. Dodajte povrtni temeljac, grašak, so i biber. Pustite da provri, a zatim poklopite i pustite da se krčka dok grašak ne omekša, oko 15-20 minuta.

  3. Pomoću ručnog blendera izblendajte supu dok ne postane kremasta. Možete koristiti i obični blender. Ako upotrebljavate obični blender, pažljivo stavljajte supu u njega, na serije i blendajte dok ne postane kremasta, pazeći jer supa bude jako vruća. Zatim vratite supu nazad u šerpu.

  4. Dodajte vrhnje ili pavlaku i miješajte da se zgusne. Začinite biberom i soli po ukusu i poslužite. Po želji – prije posluživanja na vrh dodajte malo svježeg peršuna ili metvice. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..