Preukusna pita od poriluk i sira, oduševit će vas.
- 1 pakovanje gotovih jufki odmrznutih
- 450 gr mladog sira
- 1/2 šolje zdrobljenog feta sira – opcionalno
- 2-3 komada poriluka
- 3 jaja
- 79 ml običnog ulja ili maslinovog 1/3 šolje
- 1 šolja mlijeka
-
Nasjeckajte poriluk i isperite ga dobro. Stavite poriluk u tavu s malo maslaca i ulja, kuhajte dok ne omekša. U posudu pomiješajte sireve, poriluk i 1 jaje, začinite s malo soli. U drugoj posudi pomiješajte 2 jaja, mlijeko i ulje, začinite s malo soli. Otvorite paket jufki i za svaku rolnu koju ćete napraviti trebat će vam 2 lista jufke.
-
Pripremite tepsiju i pouljite je.
-
Četkicom za pecivo lagano premažite smjesom jaja i mlijeka preko jufke, a kašikom rasporedite punjenje ravno preko jufke blizu krajeva jufke. Čvrsto smotajte i napravite zvrk, stavite ga u tepsiju na sredinu. Nastavite premazivati jufke, punite i rolajte, pa ih redajte oko zvrka u tepsiji.
-
Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, potrebno je oko pola sata do 40 minuta, ovisno o pećnici.