Pita od poriluka

  • on May 14, 2021
  • Likes!
Pita od poriluka
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Preukusna pita od poriluk i sira, oduševit će vas.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Bosanska
Tagovi: bosanska jela recepti, bosanske pite recepti, pita od gotovih jufki recepti, pita od poriluka recepti, pita recepti, pita sa porilukom recepti, poriluk recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 1 pakovanje gotovih jufki odmrznutih
  • 450 gr mladog sira
  • 1/2 šolje zdrobljenog feta sira – opcionalno
  • 2-3 komada poriluka
  • 3 jaja
  • 79 ml običnog ulja ili maslinovog 1/3 šolje
  • 1 šolja mlijeka
Instrukcije
  1. Nasjeckajte poriluk i isperite ga dobro. Stavite poriluk u tavu s malo maslaca i ulja, kuhajte dok ne omekša. U posudu pomiješajte sireve, poriluk i 1 jaje, začinite s malo soli. U drugoj posudi pomiješajte 2 jaja, mlijeko i ulje, začinite s malo soli. Otvorite paket jufki i za svaku rolnu koju ćete napraviti trebat će vam 2 lista jufke.

  2. Pripremite tepsiju i pouljite je.

  3. Četkicom za pecivo lagano premažite smjesom jaja i mlijeka preko jufke, a kašikom rasporedite punjenje ravno preko jufke blizu krajeva jufke. Čvrsto smotajte i napravite zvrk, stavite ga u tepsiju na sredinu. Nastavite premazivati jufke, punite i rolajte, pa ih redajte oko zvrka u tepsiji.

  4. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, potrebno je oko pola sata do 40 minuta, ovisno o pećnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..