Tortilje za doručak
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
Ova je ideja toliko nevjerojatna da znamo da ćete eksperimentisati s različitim punjenjem, baš kao i mi. Uz kajganu kao bazu, dodajte slobodno povrće, proteine, sireve i umake po vašem ukusu.
Kategorije jela:
Doručak
Tip kuhinje:
Internacionalna
Tagovi:
dorucak recepti, ideje za dorucak recepti, jaja recepti, tortilje dorucak recepti, tortilje recepti
Porcije: 2 – 4
Sastojci
- 1 kašika putera
- 4 jaja lagano umućena
- 4 komada slanine ispržene – opcionalno
- 1 veći paradajz izrezan
- 1/4 šolje naerendanog sira
- 2 tortilje od mekog brašna
- so
- biber
Instrukcije
-
Otopite puter na srednje jakoj vatri u tavi srednje veličine.
-
Dodajte jaja i nježno ih umutite u tavi.
-
Postavite tortilje na vašu radnu površinu i podijelite kajganu između njih, postavljajući jaja preko sredine tortilje.
-
Dodajte 2 komada slanine na svaku hrpu jaja
-
Isjeckani paradajz podijelite između njih dvoje. Učinite isto sa sirom. Dodajte so i biber po ukusu.
-
Uvucite bočne stranice tortilja i zarolajte kako biste stvorili čvrsti kolut.
-
Prebacite na tavu i zagrijte dok se sir ne otopi, oko 8 do 10 minuta. Prerežite na pola i poslužite. Uživajte!