Pad See Ew je jedno od najpoznatijih jela u tajlandskoj kuhinji. Ovo jednostavno jelo napravljeno je od širokih rižinih rezanaca, piletine i oštrog povrća obloženim bogatim, slanim umakom koji je čisto zadovoljstvo za vaše ukusne pupoljke. Ove rezance je tako brzo pripremiti, a nevjerojatno ukusno, da će uskoro postati vaše omiljeno jelo.
- 226 gr sušeni široki rezanci od rižinih štapića
- 2 kašike biljnog ulja
- 3 čehne bijelog luka sitno isjeckane
- 170 gr otkoštenih pilećih karabataka (2-3 komada)
- 170 gr kineske brokule oprane i izrezane na manje dijelove
- 2 veća jaja
- 3 kašike svijetlog soja sosa
- 1 kašika tamnog soja sosa
- 2 kašike oyster umaka (umak od kamenica)
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika bijelog vinskog sirćeta
- 2 kašike vode ili više
-
Pomiješajte sve sastojke za umak u posudi. Rižine rezance pripremite prema uputama na pakovanju (kuhajte oko 1-2 minute manje od predloženog vremena). Isperite hladnom vodom, iscijedite i ostavite sa strane.
-
Zagrijte ulje u woku na umjerenoj vatri. Dodajte bijeli luk i pirjajte dok ne zamiriše. Dodajte piletinu i kuhajte dok se gotovo ne skuha, oko 2-3 minute.
-
Gurnite sve na jednu stranu, dodajte jaja i umutite ih tako u woku. Dodajte kinesku brokulu, rižine rezance i umak.
-
Sve zajedno pomiješajte (po potrebi dodajte još vode) i kuhajte otprilike 1-2 minute dok se rezanci ravnomjerno ne oblože i karameliziraju. Poslužite odmah i uživajte!