Domaći umak od jabuka
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
Ukusan recept za domaći umak od jabuka koji će vas natjerati da se zapitate zašto ste ikada koristili kupljenu u trgovini!
Kategorije jela:
Prilog
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
dezert recepti, jabuke recepti, kuhinjica recepti, slatki umak recepti, sos od jabuka recepti, umak od jabuka recepti
Porcije: 2 šolje
Kalorije: 238 kcal
Sastojci
- 4 srednje jabuke oguljene i isjeckane
- 1/4 šolje vode 59 ml
- 1 kašičica soka od limuna
- 2 kašike šećera
- ½ kašičice cimeta
Instrukcije
-
U srednju šerpu dodajte nasjeckane oguljene jabuke, vodu i limunov sok. Poklopite šerpu i kuhajte na laganoj vatri oko 15 – 20 minuta ili dok jabuke ne omekšaju.
-
Dodajte šećer i cimet i pomiješajte da se sjedine. Zgnječite jabuke drobilicom za krompir ili viljuškom i nastavite kuhati još 5 minuta ili dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi prije spremanja u staklenu posudu ili posudu. Uživajte!