Veganski parmezan

  • on May 5, 2021
  • Likes!
Veganski parmezan
Vrijeme pripreme
1 min
Ukupno vrijeme
1 min
 

Ovaj veganski parmezan tako je jednostavan recept od 1 minute. Potrebna su vam samo tri jednostavna sastojka: indijski orah, bijeli luk i hranjivi kvasac. Bez glutena je i stalni začin – tako svestran za vaše tjestenine, pizze ili salate. Najbolji veganski parmezan koji ste ikad probali!

Kategorije jela: Dodaci jelima
Tip kuhinje: Internacionalna
Diet: VeganDiet
Tagovi: parmezan recepti, veganska jela recepti, veganski parmezan recepti, veganski recepti, veganski sir recepti
Porcije: 16
Kalorije: 44 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 šolja indijskih oraščića
  • 2 kašike bijelog luka u prahu
  • 1/4 šolje nutritivnog/hranjivog kvasca 15 gr
  • ½ kašičice soli
Instrukcije
  1. Pomiješajte sve sastojke (indijski orah, bijeli luk u prahu, hranjivi kvasac, začinite solju) u blenderu ili procesoru hrane.

  2. Blendajte ​​dok ne dobijete teksturu poput brašna.

  3. Veganski parmezan čuvajte u nepropusnoj posudi s poklopcem, svježinu će čuvati sedmicu dana.

Bilješke o receptu

1 kašika – 44 kalorije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..