Veganski parmezan
Vrijeme pripreme
1 min
Ukupno vrijeme
1 min
Ovaj veganski parmezan tako je jednostavan recept od 1 minute. Potrebna su vam samo tri jednostavna sastojka: indijski orah, bijeli luk i hranjivi kvasac. Bez glutena je i stalni začin – tako svestran za vaše tjestenine, pizze ili salate. Najbolji veganski parmezan koji ste ikad probali!
Kategorije jela:
Dodaci jelima
Tip kuhinje:
Internacionalna
Diet:
VeganDiet
Tagovi:
parmezan recepti, veganska jela recepti, veganski parmezan recepti, veganski recepti, veganski sir recepti
Porcije: 16
Kalorije: 44 kcal
Sastojci
- 1 šolja indijskih oraščića
- 2 kašike bijelog luka u prahu
- 1/4 šolje nutritivnog/hranjivog kvasca 15 gr
- ½ kašičice soli
Instrukcije
-
Pomiješajte sve sastojke (indijski orah, bijeli luk u prahu, hranjivi kvasac, začinite solju) u blenderu ili procesoru hrane.
-
Blendajte dok ne dobijete teksturu poput brašna.
-
Veganski parmezan čuvajte u nepropusnoj posudi s poklopcem, svježinu će čuvati sedmicu dana.
Bilješke o receptu
1 kašika – 44 kalorije