Pasta sa limunom
Vrijeme pripreme
2 mins
Vrijeme kuhanja
8 mins
Ukupno vrijeme
10 mins
Ova tjestenina s limunom je kremasta, tanka i spremna za samo 10 minuta. Tako jednostavna za izradu s jednostavnim sastojcima, a uz to je i veganska!
Kategorije jela:
Pasta, Ručak
Tip kuhinje:
Italijanska kuhinja
Diet:
GlutenFreeDiet, VeganDiet
Tagovi:
glutenfree recepti, italijanska jela recepti, pasta recepti, pasta sa limunom recepti, rucak recepti, spagete recepti, spageti recepti, tjestenina recepti, tjestenina sa limunom recepti, veganska jela recepti
Porcije: 2
Kalorije: 540 kcal
Sastojci
- 4 šolje tjestenina skuhane
- 60 ml maslinovog ulja (1/4 šolje)
- 2 limuna iscijeđena
- 2 kašičice naerendane korice od limuna
- 1 šolja punomasnog kokosovog mlijeka
- 3 čehne bijelog luka isjeckane
-
veganski parmezan
https://kuhinjica.ba/2021/05/05/veganski-parmezan/ - so
- biber
Instrukcije
-
U ključalu posoljenu vodu dodajte tjesteninu i skuhajte je.
-
U tavi ili šerpici zagrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani bijeli luk i pržite 1 minutu. Maknite s vatre i dodajte limunov sok i koricu.
-
Dodajte kokoso mlijeko, a zatim ponovo kuhajte na srednjoj vatri još minutu.
-
Umaku dodajte veganski parmezan i dobro promiješajte. Začinite biberom i soli.
-
Na kraju u limunov umak dodajte kuhanu tjesteninu i kuhajte još 4 minute. Poslužite na tanjirima ili u zdjelicama. Uživajte!