Pita od špinata, gljiva i feta sira

  • on May 3, 2021
  • Likes!
Pita od špinata, gljiva i feta sira
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 

Ovu pita od špinata lako je napraviti i veoma je ukusna! Svidjet će vam se kombinacija špinata, luka, gljiva te sireva čedar i feta.

Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: dorucak recepti, pita dorucak recepti, pita od spinata recepti, pita recepti, spanac recepti, zdravi dorucak recepti, zdravi recepti
Porcije: 8
Kalorije: 272 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 mali slatki luk isjeckan
  • 113 gr gljiva izrezanih
  • 2 čehne bijelog luka sitno isjeckane
  • 280 gr izrezanog zamrznutog špinata odmrznutog i iscijeđenog
  • 170 gr izdrobljenog feta sira
  • 226 gr naerendanog čedar sira
  • 5 velikih jaja
  • pola šolje mlijeka
  • prstohvat soli ili više
  • prstohvat bibera
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i lagano podmažite posudu za pitu malo dublju.

  2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i gljive i pržite dok ne omekšaju, otprilike 5 do 7 minuta. Dodajte bijeli luk i pržite još minutu. Dodajte špinat, fetu i sir čedar. Dobijenu smjesu prebacite u pripremljenu posudu za pitu.

  3. U posudi/zdjeli umutite jaja, mlijeko, so i biber. Smjesu sa špinatom prelijte smjesom sa umućenim jajima i mlijekom.

  4. Pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta, dok se jaja ne stisnu. Ostavite da se ohladi 10 minuta prije rezanja i posluživanja. Uživajte!

Kategorije:
Doručak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..