Kuhana piletina i ostali nadjevi punjeni unutar kukuruznih tortilja i pečeni dok ne postanu hrskavi. Savršeno za brzi obrok.
- 6 extra tankih kukuruznih tortilja
- 170 gr pilećih fileta skuhanih i raskomadanih ili kako želite
- pola šolje naerendanog čedar sira ili nekog drugog sira po izboru
-
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
-
Tortilje zamotajte u malo vlažni papirnati ubrus i stavite ih u mikrovalnu pećnicu na 45-60 sekundi, preokrenuvši na pola. (Tako će tortilje biti lakše presavijati.)
-
Dodajte piletinu i papriku (ili vaš nadjev) u jednu polovicu svake tortilje. Prije preklapanja posuti naerendanim sirom. Lagano pritisnite prema dole kako biste zapečatili svaki taco. (Ako primijetite bilo kakvo kidanje kod tortilja, onda ih trebate staviti u mikrovalnu pećnicu još 15-30 sekundi.)
-
Stavite lim za pečenje ili ravnu površinu s malo težine na vrh tacosa da ih pritisnete. To sprječava otvaranje tacosa tokom pečenja i pomaže siru da potpuno zatvori tacose, tako da se slijepe nakon pečenja.
-
Pecite 8-12 minuta ili dok tortilje ne dobiju zlatno smeđu boju. Pazite da ne zagore. (Ako imate poteškoća da postanu hrskavi, uklonite drugi lim za pečenje pred kraj kuhanja, jer će tacos do tada biti zapečaćen. A upotrebom lima za pečenje umjesto rešetke na dnu potrajat će malo duže.)
-
Uživajte!