Ovaj Keto sladoled napravljen je od samo 5 sastojaka i savršen je desert s niskim udjelom ugljikohidrata za ljeto. To je jednostavan recept za sladoled koji je bez šećera i jednostavan je za pripremu.
- 1 i po šolja kokosove kreme (samo one koja sadrži kokosovo mlijeko + vodu)
- 226 gr krem sira dairy free ili regularni krem sir ako niste dairy free
- 2/3 šolje kremastog putera od indijskog oraščića (ako niste dairy free onda koristite vrhnje za šlag)
- 1/3 šolje voćnog zaslađivača (za paleo možete koristiti javorov šećer ili kokosov ili slično)
- 2 kašičice čistog vanilijinog ekstrakta
-
U blender na jaku brzinu dodajte ohlađenu kokosovu kremu i krem sir i blendajte dok ne postane glatko.
-
Dodajte puter od indijskog oraščića, zaslađivač i vaniliju i opet blendajte dok ne postane kremasto.
-
Ostružite sladoled u posudu za zamrzavanje. (Ako imate aparat za sladoled – smjesu možete dodati u aparat za sladoled i miješati dok ne postane glatka prije dodavanja u posudu za zamrzavanje).
-
Stavite posudu u zamrzivač i dobro miješajte sladoled svakih 30 minuta tokom prva 2-3 sata, a zatim svaka dva sata ili oko dva sata.
-
Pustite da sladoled odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da se malo otopi prije nego što ga zagrabite. Uživajte!
Obavezno koristite punomasno konzerviranu kokosovu kremu/vrhnje, a ne napitak od kokosovog mlijeka.
Napominjemo da su prehrambene činjenice procijenjene na 1/3 šolje.