Čizkejk sa hrskavom korom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
Ovaj čizkejk će vas oduševiti. Pahuljasto tijesto sa šećerom i cimetom te super ukusan nadjev od sira s primjesom limuna, savršenstvo!
Kategorije jela:
Desert
Tip kuhinje:
Internacionalna
Tagovi:
čizkejk recepti, deserti recepti, dezert recepti, kolaci recepti
Porcije: 10
Sastojci
- 453 gr krem sira
- 2 pakovanja tijesta za kroasane (po 226 gr)
- 2 srednja limuna (koricu naerendati)
- pola šolje otopljenog maslaca
- 1 i po šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
Instrukcije
-
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
-
Stavite jedno pakovanje tijesta na dno posude u kojoj ćete peći (dimenzija 33 x 23 x 5).
-
Razvucite da pokrijete dno posude.
-
U srednjoj zdjeli pomiješajte krem sir, 1 kašiku šećera i koricu limuna. Dobro promiješajte mutilicom.
-
Nadjev od sira rasporedite po tijestu u posudi za pečenje.
-
Uzmite drugo tijesto, razvucite ga i pažljivo stavite preko nadjeva.
-
Pomiješajte ½ šolje šećera s cimetom.
-
Po vrhu preliti rastopljenim maslacem i posuti mješavinom šećera i cimeta.
-
Pecite 30 minuta.
-
Poslužite toplo ili ostavite u frižideru preko noći i poslužite ohlađeno.
-
Uživajte!