Pasta u “rozom” sosu

  • on April 9, 2021
  • Likes!
Pasta u “rozom” sosu
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Najukusnija tjestenina s kremastim rozim umakom. Tako jednostavno i tako ukusno!

Kategorije jela: Pasta, Umaci
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: pasta recepti, pasta u umaku recepti, sos recepti, tjestenina recepti, tjestenina u umaku recepti, umak recepti
Porcije: 4
Kalorije: 459 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 300 gr tjestenine po izboru
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 mali crveni luk isjeckan
  • 4 čehne bijelog luka isjeckane
  • 1 i po šolja paradajz sosa
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kokošja kocka za supu izmrvljena
  • prstohvat šećera
  • malo zdrobljene čili paprike
  • so
  • biber
  • pola šolje vrhnja
  • pola šolje mlijeka
  • pola šolje naerendane mocarele
Instrukcije
  1. Skuhajte tjesteninu na al dente prema uputstvu na pakovanju, a zatim je iscijedite, ostavljajući malo vode za poslije. (U šerpu naspite vode i posolite je, pustite da proključa, kad je proključala stavite tjesteninu i kuhajte dok ne omekša).

  2. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte puter i maslinovo ulje. Nakon što se puter otopi, dodajte luk i pržite 4-5 minuta dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i pržite još minutu.

  3. Dodajte paradajz sos, sušeni bosiljak, izmrvljenu kokošju kocku, šećer, crvenu čili papriku, so i biber po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte vrhnje, mlijeko i naerendanu mocarelu.

  4. Dodajte kuhanu tjesteninu, promiješajte da se sjedini i zagrije nekoliko minuta. Ako je umak pregust, dodajte kapljicu vode koju ste prethodno ostavili. Uživajte!

Bilješke o receptu

Možete dodati škampe, piletinu ili odrezak. Ali i ovako jednostavno je veoma ukusno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..