Najukusnija tjestenina s kremastim rozim umakom. Tako jednostavno i tako ukusno!
- 300 gr tjestenine po izboru
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 mali crveni luk isjeckan
- 4 čehne bijelog luka isjeckane
- 1 i po šolja paradajz sosa
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kokošja kocka za supu izmrvljena
- prstohvat šećera
- malo zdrobljene čili paprike
- so
- biber
- pola šolje vrhnja
- pola šolje mlijeka
- pola šolje naerendane mocarele
-
Skuhajte tjesteninu na al dente prema uputstvu na pakovanju, a zatim je iscijedite, ostavljajući malo vode za poslije. (U šerpu naspite vode i posolite je, pustite da proključa, kad je proključala stavite tjesteninu i kuhajte dok ne omekša).
-
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte puter i maslinovo ulje. Nakon što se puter otopi, dodajte luk i pržite 4-5 minuta dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i pržite još minutu.
-
Dodajte paradajz sos, sušeni bosiljak, izmrvljenu kokošju kocku, šećer, crvenu čili papriku, so i biber po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte vrhnje, mlijeko i naerendanu mocarelu.
-
Dodajte kuhanu tjesteninu, promiješajte da se sjedini i zagrije nekoliko minuta. Ako je umak pregust, dodajte kapljicu vode koju ste prethodno ostavili. Uživajte!
Možete dodati škampe, piletinu ili odrezak. Ali i ovako jednostavno je veoma ukusno!