Sendvič s prženom piletinom i začinjenim majonezom je super hrskav, začinjen i 1000 puta BOLJI okus nego kupovni.
- 2 komada pilećih fileta
- 1 šolja mlaćenice
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- 1 šolja brašna
- pola šolje kukuruznog škroba
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 kašičica kajenske paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- pola šolje majoneze
- 1 kašičica ljutog sosa
- 1 kašičica paprike
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- 4 srednja peciva za hamburgere
- majoneza
- narezane kisele krastavice
- 3-4 šolje kanola ulja za prženje
-
Pileće filete istucite između dva komada pergament papira ili plastične folije. Prerežite svaki pileći filet poprečno na pola kako biste napravili 2 mala komada piletine približno iste veličine kao pecivo.
-
U velikoj posudi stavite i pomiješajte mlaćenicu, papriku, bijeli luk u prahu, so i crni biber. Smjesu dodajte piletini i stavite u frižider da se marinira do 24 sata ili upotrijebite odmah.
-
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi.
-
U srednje plitkoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzni škrob i začine. Nakapajte 2-3 kašike smjese od mlaćenice u smjesu brašna i promiješajte viljuškom.
-
Radeći sa po 1 komadom, uvaljajte piletinu u smjesu sa brašnom. Prebacite piletinu na vruće ulje i pržite 3-5 minuta po strani ili dok vanjska strana ne postane hrskava i zlatna.
-
U velikoj tavi otopite 1 kašiku putera i prepecite pecivo licem prema dole dok ne postane zlatno i svježe. Umutite sve sastojke za majonez u maloj posudi i na svaku kiflicu rasporedite obilni sloj majoneza. Na vrh stavite kisele krastavice i piletinu. Uživajte!