Popaj pileći sendvič

  • on April 7, 2021
  • Likes!
Popaj pileći sendvič
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Sendvič s prženom piletinom i začinjenim majonezom je super hrskav, začinjen i 1000 puta BOLJI okus nego kupovni.

Kategorije jela: Sendviči, Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: pileci burger recepti, pileci sendvic recepti, piletina recepti, sendvici recepti
Porcije: 4 sendviča
Autor: admin
Sastojci
Piletina i marinada
  • 2 komada pilećih fileta
  • 1 šolja mlaćenice
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica soli
Za pohovanje
  • 1 šolja brašna
  • pola šolje kukuruznog škroba
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 kašičica kajenske paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
Začinjena majoneza
  • pola šolje majoneze
  • 1 kašičica ljutog sosa
  • 1 kašičica paprike
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • 4 srednja peciva za hamburgere
  • majoneza
  • narezane kisele krastavice
  • 3-4 šolje kanola ulja za prženje
Instrukcije
Marinirana piletina
  1. Pileće filete istucite između dva komada pergament papira ili plastične folije. Prerežite svaki pileći filet poprečno na pola kako biste napravili 2 mala komada piletine približno iste veličine kao pecivo.

  2. U velikoj posudi stavite i pomiješajte mlaćenicu, papriku, bijeli luk u prahu, so i crni biber. Smjesu dodajte piletini i stavite u frižider da se marinira do 24 sata ili upotrijebite odmah.

Prženje piletine
  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi.

  2. U srednje plitkoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzni škrob i začine. Nakapajte 2-3 kašike smjese od mlaćenice u smjesu brašna i promiješajte viljuškom.

  3. Radeći sa po 1 komadom, uvaljajte piletinu u smjesu sa brašnom. Prebacite piletinu na vruće ulje i pržite 3-5 minuta po strani ili dok vanjska strana ne postane hrskava i zlatna.

  4. U velikoj tavi otopite 1 kašiku putera i prepecite pecivo licem prema dole dok ne postane zlatno i svježe. Umutite sve sastojke za majonez u maloj posudi i na svaku kiflicu rasporedite obilni sloj majoneza. Na vrh stavite kisele krastavice i piletinu. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..