Banana hljeb sa agava sirupom

  • on April 7, 2021
  • Likes!
Banana hljeb sa agava sirupom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 15 mins
 

Nešto zdraviji recept za hljeb od banane, napravljen od agave umjesto šećera.

Kategorije jela: Desert, Peciva
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: banana hleb recepti, banana hljeb bez secera recepti, banana hljeb recepti, banana kruh bez secera recepti, banana kruh recepti, banane recepti, hljeb recepti, kruh recepti, zdravi banana hleb recepti, zdravi banana hljeb recepti, zdravi banana kruh recepti
Porcije: 1 vekna
Autor: admin
Sastojci
  • 2 velika jaja
  • 1 i po šolja zgnječenih banana (oko 3-4)
  • 78 ml ulja od grožđa ili kanola ulja (1/3 šolje)
  • 5 kašika čistog agava sirupa ili više
  • 1 i po kašičica čistog ekstrakta od vanilije
  • 1 šolja nebijeljenog višenamjenskog brašna
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 2 kašičica cimeta
  • 1 i po kašičica praška za pecivo
  • 5-6 gr sode
  • pola kašičice soli
  • 1 šolja isjeckanih oraha (opcionalno)
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 165 stepeni i lagano poprskajte ili premažite maslacem posudu za hljeb.

  2. U velikoj zdjeli lagano umutite jaja, a zatim dodajte banane, ulje, agavu i ekstrakt vanilije. Umutite fino da se sjedini.

  3. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Suhe sastojke dodajte mokrim sastojcima i miješajte da se sjedine, samo dok se sami ne navlaže. Po želji dodajte orašaste plodove.

  4. Smjesu ulijte u posudu i pecite 60 minuta, ili dok čačkalica koju zabodete ne izađe čista.

  5. Izvadite posudu iz pećnice i stavite je na rešetku za hlađenje 15 minuta prije nego što iz nje izvadite hljeb. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..