Pizza sa jabukama i gorgonzolom

  • on April 6, 2021
  • Likes!
Pizza sa jabukama i gorgonzolom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
 

Jedna veoma neobična pizza.

Kategorije jela: Pizza
Tip kuhinje: Internacionalna
Tagovi: jabuke recepti, pica recepti, pizza recepti, pizza sa jabukama recepti, slatka pizza recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kupovno tijesto za pizzu
  • 2 male jabuke tanko izrezane
  • 1/3 šolje javorovog sirupa
  • 340 gr naerendanog sira
  • 4 lista slanine/suhog mesa isjeckanog
  • pola šolje pečenih čehni bijelog luka
  • 85 gr gorgonzole
Instrukcije
  1. Zagrijte pećnicu na 250 stepeni.

  2. Stavite narezane jabuke u malu posudu, a javorov sirup prelijte na narezane jabuke i ostavite sa strane.

  3. Podijelite kuglu od tijesta za pizzu na 4 dijela, a polovicu tijesta ostavite za drugu upotrebu. Razvucite tijesto i stavite na mali lim za pečenje/pleh, neka tijesto bude u obliku pravougaonika. Ako se tijesto vrati, pustite ga da se odmori nekoliko minuta, a zatim ga nastavite širiti u kutove posude u kojoj ćete peći.

  4. Pospite tijesto s polovicom naerendanog sira, a zatim prekrijte kriškama jabuke, polovicom slanine/suhog mesa, bijelim lukom i gorgonzolom.

  5. Pecite 8-10 minuta ili dok se sir ne rastopi i kora ne postane zlatna. Prelijte dodatnim javorovim sirupom, izrežite i odmah poslužite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..