Pržene zelene i žute tikvice
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
Ova jelo od tikvica savršen je prilog. Pravi se vrlo jednostavno, a uključuje minimalne sastojke poput zelene tikvice, žute tikvice, luka, maslinovog ulja, soli, bibera i luka u prahu.
Kategorije jela:
Prilog
Tip kuhinje:
Internacionalna
Tagovi:
keto recepti, paleo recepti, prilog recepti, tikvice recepti, whole30 recepti
Porcije: 6
Kalorije: 38 kcal
Sastojci
- 2 srednje zelene tikvice
- 2 srednje žute tikvice
- pola manjeg žutog luka isjeckanog
- 1 i po kašika maslinovog ulja
- luka u prahu
- so
- biber
- peršun
Instrukcije
-
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Pazite da maslinovo ulje prekriva cijelu tavu, tako da se tikvice ne mogu lijepiti.
-
Oštrim nožem odrubite krajeve tikvica. Nasjeckajte ih na komade kao na slici.
-
Narezani luk prebacite u vruću tavu, zajedno s nasjeckanim tikvicama u vruću tavu.
-
Pirjajte oko 8-10 minuta. Začinite biberom, soli, peršunom i lukom u prahu.
-
Kad tikvice omekšaju, sklonite ih sa peći.