Zobena kaša sa karamelizovanim bananama
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
Kremasta zobena kaša s bananama u glazuri od javorovog sirupa/kokosovog ulja. Bez rafiniranog šećera!
Kategorije jela:
Doručak
Tagovi:
banane recepti, dorucak recepti, karamelizirane banane recepti, karamelizovane banane recepti, zdravi dorucak recepti, zdravi recepti, zitarice recepti, zobena kasa recepti
Porcije: 2
Kalorije: 655 kcal
Sastojci
- 1 šolja žitarica
- 3 banane izrezane na kolutove
- 60 ml kokosovog ulja (1/4 šolje)
- 1/4 šolje javorovog sirupa
- malo cimeta za posipanje
- malo vanilije
- morska so
Instrukcije
-
Zobene žitarice skuhajte prema uputstvu na pakovanju. Za extra kremaste zobene pahuljice, kuhajte ih u mlijeku!
-
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte javorov sirup, cimet i vaniliju i pustite da se malo kuha, pojavit će se balončići okolo. Smjesa bi trebala biti lagano pjenasta i sa balončićica.
-
Dodajte banane i pirjajte nekoliko minuta sa svake strane dok ne omekšaju.
-
Sklonite sa peći. Pola banana umiješajte u zobene žitarice, a drugu polovicu ostavote za preljev. Dodajte ostale željene preljeve. Ukusno.