Fuži sa tartufima
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Fuži su tradicionalna istarska tjestenina iz Hrvatske. Obično se poslužuje s blagim crvenim telećim umakom od luka, paradajz paste, bijelog vina i temeljca.
Kategorije jela:
Pasta, Ručak
Tip kuhinje:
Hrvatska
Tagovi:
fioli pasta recepti, fuzi s tartufima recepti, fuzi sa tartufima recepti, hrvatska jela recepti, hrvatska kuhinja recepti, istarska jela recepti, istarska kuhinja recepti, pasta recepti, pasta sa tartufima recepti, tartufi recepti, tjestenina recepti
Porcije: 4
Sastojci
- 400 gr Fioli paste
- 80 gr maslaca
- 40 gr tartufa
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 50 gr naerendanog sira
- soli i bibera
Instrukcije
-
Tartufe propržiti na maslacu, dodati so i biber, vrhnje i pola naerendani sir.
-
Kuhajte tjesteninu 12 – 14 min (u šerpicu naspite vode i poslite, pustite da proključa, a onda dodajte tjesteninu) i prelijte napravljenim umakom. Pospite ostatkom naerendanog sira.