Fuži sa tartufima

  • on March 26, 2021
  • Likes!
Fuži sa tartufima
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Fuži su tradicionalna istarska tjestenina iz Hrvatske. Obično se poslužuje s blagim crvenim telećim umakom od luka, paradajz paste, bijelog vina i temeljca.

Kategorije jela: Pasta, Ručak
Tip kuhinje: Hrvatska
Tagovi: fioli pasta recepti, fuzi s tartufima recepti, fuzi sa tartufima recepti, hrvatska jela recepti, hrvatska kuhinja recepti, istarska jela recepti, istarska kuhinja recepti, pasta recepti, pasta sa tartufima recepti, tartufi recepti, tjestenina recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 400 gr Fioli paste
  • 80 gr maslaca
  • 40 gr tartufa
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 gr naerendanog sira
  • soli i bibera
Instrukcije
  1. Tartufe propržiti na maslacu, dodati so i biber, vrhnje i pola naerendani sir.

  2. Kuhajte tjesteninu 12 – 14 min (u šerpicu naspite vode i poslite, pustite da proključa, a onda dodajte tjesteninu) i prelijte napravljenim umakom. Pospite ostatkom naerendanog sira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..