Tortilje sa piletinom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Piletina punjena unutar tortilje od brašna sa zelenom salatom, paradajzom i sirom. Ovaj recept je super za ukusan ručak ili večeru!
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tagovi:
piletina recepti, rucak recepti, tortilja sa piletinom recepti, tortilje recepti, tortilje sa piletinom recepti, vecera recepti
Porcije: 4
Sastojci
- 1/3 šolje ljutog sosa
- 150 gr smeđeg šećera (3/4 šolje)
- 59 ml vode (1/4 šolje)
- 1-2 komada pilećih fileta (izrezanih na duge dijelove, kao štapiće, pohovanih i isprženih)
- 4 tortilje od brašna
- 2 šolje naerendanog sira
- 1 mali paradajz izrezan
- 2 šolje izrezane zelene salate
Instrukcije
-
U srednjoj dubljoj tavi ili šerpici, na srednje jakoj vatri miješajte ljuti sos, smeđi šećer i vodu dok se šećer ne otopi i umak temeljito zagrije. Otprilike 5-10 minuta.
-
Maknite s vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se zgusne.
-
Stavite pohovanu piletinu u veliku posudu. Piletinu prelijte umakom. Promiješajte kako bi se piletina dobro uvaljala u umak.
-
Na jednu tortilju stavite dva komada pohovane piletine (ili još) premazane umakom. Dodajte željenu količinu sira, zelene salate i paradajza. Zamotajte i odmah poslužite. Uživajte!