Kapreze sa paradajzom

  • on March 20, 2021
  • Likes!
Kapreze sa paradajzom
Vrijeme pripreme
20 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Djelomično rezanje paradajza stvara otvore za nanošenje svježeg mozzarella sira, bosiljka i balzamika za tone okusa u ovom jedinstvenom prilogu od povrća.

Kategorije jela: Prilog
Diet: GlutenFreeDiet, LowCalorieDiet, VegetarianDiet
Tagovi: glutenfree recepti, kapreze paradajz recepti, kapreze recepti, mocarela recepti, mozzarella recepti, paradajz recepti, prilog recepti, vegeterijanski recepti
Porcije: 4
Kalorije: 146 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 srednja paradajza izrezana kao na slici
  • 85 gr mocarele tanko izrezane na 16 komadića
  • 16 svježih liski bosiljka
  • 2 prstohvata soli
  • 2 prstohvata bibera
  • 2 kašike maslinovog ulja extra djevičanskog
  • 1 kašika balzamika
Instrukcije
  1. Stavite sva 4 paradajza s jezgrom prema dolje na dasku za rezanje. Napravite 8 posjekotina kod svakog paradajza režući gotovo do dna (ili jezgre), ali ne do kraja. Pažljivo premjestite paradajz na tanjir za posluživanje. Svaki rez naizmjenično napunite mocarelom i bosiljkom. Pospite biberom i soli. Prelijte uljem, a balzamiko skuhajte dok ne dobijete gustu glazuru, otprilike da vam ispadne 1 kašika. A onda glazurom pospite po paradajzu.

Bilješke o receptu

1 ovako napravljen paradajz – 146 kcl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..