Pečeno pile
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
55 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
Savršen i jednostavan recept od pečene piletine koji čini najhrskaviju kožu, najsočniju piletinu, a potrebno je samo pet minuta pripreme i sat vremena u rerni. Nikad više ne kupujte piletinu iz u trgovini!
Kategorije jela:
Ručak
Tagovi:
citavo pile recepti, peceno pile recepti, pile recepti, piletina recepti, rucak recepti
Porcije: 6
Kalorije: 312 kcal
Sastojci
- 1 kg i 800 gr čitavog pileta
- 1 kašičica košer soli
- pola kašičica bibera
- pola kašičice timijana
Instrukcije
-
Uključite rernu na 220 stepeni.
-
Posušite piletinu papirnatim ručnicima iznutra i izvana, a zatim začinite solju, biberom i timijanom.
-
Stavite u posudu za pečenje i pecite 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite još 40-45 minuta.