Hljeb od narandže

  • on March 13, 2021
  • Likes!
Hljeb od narandže
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 45 mins
Ukupno vrijeme
2 hrs
 

Za ovaj recept potrebna su vam samo tri sastojka, a ujedno je i bez jaja.

Kategorije jela: Peciva
Tagovi: hleb od narance recepti, hleb od narandze recepti, hljeb od narance recepti, hljeb od narandze recepti, hljeb recepti, kruh od narance recepti, kruh od narandze recepti, kruh recepti
Porcije: 8
Kalorije: 260 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2 velike narandže
  • 200 gr samodizajućeg brašna
  • 397 gr kondenzovanog mlijeka
Instrukcije
  1. Sitno naribajte koricu od polovice jedne narandže u malu posudu i prekrijte vlažnim kuhinjskim papirom. Kuhajte obje narandže u vodi u šerpi 1 sat ili dok koža ne postane vrlo mekana – držite narandže potopljene staklenom zdjelicom ili poklopcem. Iscijedite i ohladite.

  2. Zagrijte rernu na 190 stepeni. Obložite posudu za hljeb/veknu od 900 g pergamentom za pečenje. Prepolovite i izvadite sjemenke iz obje narandže. Umutite u blenderu dok ne postane glatko.

  3. Umutite 275 g pirea od narandži, brašno i sve osim 1 kašike kondenzovanog mlijeka (ostavite za glazuru) dok ne postane prilično glatko. Stavite u posudu i pecite 45 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu hljeba ne izađe čista.

  4. Kad je hljeb gotov premažite ga sa prethodno ostavljenim kondenzovanim mlijekom i raspršite po koricama. Prije posluživanja u kriškama potpuno ga ohladite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..