Veganska pasta sa špinatom i avokadom

  • on March 11, 2021
  • Likes!
Veganska pasta sa špinatom i avokadom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Ovaj veganski recept za tjesteninu tako je zadovoljavajući na sve načine. Veoma je kremast, svjež i aromatičan. Super jednostavno za napraviti i djeci će se svidjeti.

Kategorije jela: Pasta, Prilog
Diet: VeganDiet
Tagovi: avokado recepti, pasta recepti, pasta sa avokadom recepti, pasta sa spinatom recepti, spagete recepti, tjestenina recepti, veganska hrana recepti, veganska pasta, veganski recepti, zdrava hrana, zdravi recepti
Porcije: 4
Kalorije: 399 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 283 gr špageta od cjelovite pšenice
  • 1 zreli avokado oguljen, sjemneku izvaditi
  • 1 šolja svježeg špinata
  • pola kašičice sitno isjeckanog bijelog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika soka od limuna
  • soli i bibera
  • 1 i po šolja cherry paradajza prepolovljenog
  • 2 kašike prženih pinjola
  • 2 kašike isjeckanog svježeg peršuna
Instrukcije
  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ostavite 1/4 šolje vode (59 ml) u kojoj ste kuhali tjesteninu.

  2. Dok se tjestenina kuha, napravite umak. U procesor za hranu/blender stavite avokado, špinat, bijeli luk, maslinovo ulje, limunov sok, pola kašičice soli i prstohvat bibera.

  3. Blendajte dodajući vodu za kuhanje, koju ste prethodno ostavili, po 1 kašiku dok umak ne postane gladak i željene konzistencije. Probajte i dodajte soli i bibera ako je potrebno.

  4. Pomiješajte tjesteninu s umakom. Pospite cherry paradajzom, pinjolima i peršunom, a zatim odmah poslužite. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..