Ova lagana voćna salsa napravljena je od zaslađenog svježeg voća koje uzimate sa svježim domaćim čipsom od cimeta. To je ukusna ljetna salsa koja je savršena za zabave!
- 475 gr jagoda kapice uklonjene i sitno narezane na kockice
- 2 kivija oguljena i fino izrezana
- 1 granny smith jabuka oguljena i fino izrezana
- 1 mango oguljen i fino izrezan
- 1/4 šolje šećera (50 gr)
- 1 limun
- 6 tortilja od brašna
- pola šolje otopljenog putera
- 1 šolja šećera
- 1 kašika cimeta
-
Stavite svo voće u veliku zdjelu.
-
Pospite šećer preko voća, a zatim iscijedite limun preko voća (pobrinite se da uklonite sjemenke!). Promiješajte voće dok se dobro ne sjedini.
-
Pokrijte voće i stavite u frižider najmanje 30 minuta prije posluživanja.
-
Uključite rernu na 200 stepeni.
-
Premažite otopljeni maslac preko tortilja, sa obje strane.
-
Rezačem za pizzu ili oštrim nožem izrežite tortilje trokutove.
-
U maloj zdjeli pomiješajte šećer i cimet.
-
Tortilje stavite u zip vrećicu. Dodajte pomiješani cimet i šećer, zatvorite vrećicu i tresite dok čips ne bude prekriven cimetom i šećerom.
-
Komade tortilje složite u jedan sloj na lim za pečenje/pleh/tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite otprilike 7 minuta ili dok ne postanu hrskavi.
-
Prije posluživanja pustite da se potpuno ohladi. Uživajte!