Doručak od krompira, sira i jaja u rerni

  • on March 10, 2021
  • Likes!
Doručak od krompira, sira i jaja u rerni
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 

Ova napunjena tepsija od jaja je gotova za sat vremena! Napravite ovaj recept za uzinu, blagdanska jutra, doručak ili večeru .

Kategorije jela: Doručak, Užina, Večera
Tagovi: dorucak recepti, italijanska kuhinja, uzina recepti, vecera recepti
Porcije: 12
Autor: admin
Sastojci
  • 453 gr suhog mesa ili slanine ispržene i isjeckane
  • 340 gr kobasica ili faširanog mesa
  • 750 gr naerendanog krompira
  • 1 luk isjeckan
  • 2 šolje naerendanog sira
  • 12 velikih jaja
  • pola šolje mlijeka
  • 1 i po kašičica košer soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 190 stepeni. Podmažite tepsiju u kojoj ćete peći.

  2. Ogulite kobasice. U velikoj tavi na umjerenoj vatri prepržite kobasice dok ne porumene, smrvite ih lopaticom dok se prže tako da dobijete kao faširano meso.

  3. U tepsiju stavite naerendani krompir, luk, kobasice, slaninu/suho meso i sir. Promiješajte da se sve sjedini

  4. U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, bijeli luk u prahu, so i biber. Mutite dok se potpuno ne sjedine. Smjesu od jaja prelijte preko krompira i kobasica u tepsiji.

  5. Pecite 35-40 minuta dok nož stavljent u sredinu ne izađe čist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..