Doručak od krompira, sira i jaja u rerni
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
Ova napunjena tepsija od jaja je gotova za sat vremena! Napravite ovaj recept za uzinu, blagdanska jutra, doručak ili večeru .
Kategorije jela:
Doručak, Užina, Večera
Tagovi:
dorucak recepti, italijanska kuhinja, uzina recepti, vecera recepti
Porcije: 12
Sastojci
- 453 gr suhog mesa ili slanine ispržene i isjeckane
- 340 gr kobasica ili faširanog mesa
- 750 gr naerendanog krompira
- 1 luk isjeckan
- 2 šolje naerendanog sira
- 12 velikih jaja
- pola šolje mlijeka
- 1 i po kašičica košer soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
Instrukcije
-
Uključite rernu na 190 stepeni. Podmažite tepsiju u kojoj ćete peći.
-
Ogulite kobasice. U velikoj tavi na umjerenoj vatri prepržite kobasice dok ne porumene, smrvite ih lopaticom dok se prže tako da dobijete kao faširano meso.
-
U tepsiju stavite naerendani krompir, luk, kobasice, slaninu/suho meso i sir. Promiješajte da se sve sjedini
-
U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, bijeli luk u prahu, so i biber. Mutite dok se potpuno ne sjedine. Smjesu od jaja prelijte preko krompira i kobasica u tepsiji.
-
Pecite 35-40 minuta dok nož stavljent u sredinu ne izađe čist.