Trebate samo 3 sastojka i 5 minuta da napravite ovo nevjerojatno predjelo ili međuobrok!
- pola šolje naerendanog čedar sira ili mocarele i parmezana
- 12 kolutova narezane sudžuke
- 1/4 šolje paradajz sosa bez šećera (56 gr)
-
Zagrijte tavu na umjerenoj vatri. Dodajte otprilike 1 kašiku naerendanog sira s malo razmaka između njih, otprilike 4-6 hrpica ovisno o veličini vaše tave. Pržite oko jedne minute.
-
Kad sir počne puštati mjehuriće, dodajte krišku sudžuke na svaku hrpu sira. Pržite još minutu ili tako malo, dok sir ne počne biti smeđ i dok ne postane hrskav na rubovima.
-
Lopaticom prevrnite svaki komad. Pržite oko 30 sekundi, a zatim premjestite na tanjir, sudžuke neka budu prema gore i poslužite sa umakom od paradajza.
-
Ponavljajte dok ih sve ne ispržite!
Ako imate alergiju na gluten ili osjetljivost, provjerite naljepnice sa sastojcima na svojim proizvodima.
Upute za mikrovalnu pećnicu: Stavite komad pergament papira na ravnu ploču. Dodajte sir u malim hrpicama na vrh pergament papira, otprilike po 1 kašika, s malo razmaka između. Na svaku hrpu sira položite krišku sudžuke. Neka mikrovalna bude na visokoj temperaturi 1-1,5 minuta, pomno gledajte pri kraju, dok sir i sudžuka ne postanu hrskavi.
Upute za rernu: Zagrijte rernu na 200 stepeni. Lim za pečenje/pleh obložite papirom za pečenje. Dodajte sir u malim hrpicama na vrh pergament papira, otprilike po 1 kašiku, s malo razmaka. Na svaku hrpu sira položite krišku sudžuke. Stavite u rernu i pecite 4-6 minuta, pomno pazeći pri kraju, dok sudžuke i sir ne postanu hrskavi.