Kremasti brownies

  • on March 6, 2021
  • Likes!
Kremasti brownies
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 

Bogati i prhki domaći brownieji napravljeni sa krem ​​sirom.

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americki deserti, americki kolaci, brownie recepti, brownies recepti, dessert recepti, dezerti recepti, kolaci recepti, kremasti kolaci recepti
Porcije: 16
Kalorije: 292 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 151 gr neslanog maslaca
  • 142 gr čokolade za kuhanje isjeckane
  • 1 šolja šećera (200 gr)
  • 2 veća jaja
  • 1 veće žumance
  • 1 kašičica ekstrakta od vanilije
  • 162 gr višenamjenskog brašna prosijanog
  • 21 gr kakaa u prahu prosijanog
  • pola kašičice soli
Fil
  • 226 gr krem sira omekšanog
  • 66 gr šećera (1/3 šolje)
  • 1 veće žumance
  • 1 kašičica ekstrakta od vanilije
Instrukcije
Brownie baza
  1. Stavite rešetku u rerni odmah ispod sredine. Zagrijte rernu na 160 stepeni. Obložite kvadratnu posudu folijom i lagano podmažite foliju. Stavite sa strane.

  2. U srednjoj toplotno otpornoj zdjeli, postavljenoj iznad šerpe sa vodom koja lagano ključa, otopite maslac i čokoladu uz neprestano miješanje dok smjesa ne postane glatka. Također možete otopiti u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, miješajući između njih.

  3. Sklonite sa peći i dodajte šećer, mutite dok se potpuno ne sjedini. Stavite sa strane da se malo ohladi, oko 5-10 minuta. Smjesa ne smije biti previše topla.

  4. Dodajte i umutite jaja, žumance i vaniliju. Miješajte dok ne postane potpuno glatko, oko 1 minute.

  5. Dodajte brašno, kakao u prahu i so. Mutite dok se samo ne sjedini. Kad više ne vidite tragove suhog brašna, prestanite mutiti.

  6. Ostavite ⅓ šolje napravljene smjese i ravnomjerno rasporedite preostalu smjesu u pripremljenu posudu. Smjesa će biti gusta.

FIL
  1. U manjoj posudi umutite krem ​​sir i šećer dok ne postane glatko. Možete koristiti ručni mikser.

  2. Dodajte žumance i vaniliju. Miksajte dok ne postane glatko i kremasto.

  3. Stavite smjesu sa krem sirom ravnomjerno na brownie bazu, a zatim stavite prethodno rezervisane smjese za brownie u prazna mjesta između nadjeva od krem sira.

  4. Vrhom oštrog noža lagano kovitlajte smjesu.

  5. Pecite 35-40 minuta, dok čačkalica stavljena u sredinu ne izađe suha. Okrenite posudu na pola pečenja.

  6. Ohladite brownie 5 minuta. Stavite u frižider najmanje 3 sata prije rezanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..