Kremasta povrtna supa

  • on March 6, 2021
  • Likes!
Kremasta povrtna supa
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Ova kremasta supa od povrća ugodan je veganski recept koji ne sadrži gluten, jednostavan je za praviti i prepun je povrća – sjajan za ručak ili kao predjelo za večeru.

Kategorije jela: Supe
Diet: VeganDiet
Tagovi: juha sa povrcem, kremasta juha recepti, kremasta supa recepti, povrtna juha recepti, povrtna supa recepti, predjelo, predjelo za veceru, rucak, supa recepti, supa sa povrcem, vecera
Porcije: 6
Kalorije: 267 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 3 kašike maslinovog ulja extra djevičanskog
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 2 štapa celera isjeckana
  • 2 velike mrkve isjeckane
  • soli i bibera
  • 4 krompira isjeckana (3-4 šolje)
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • 2 čehne bijelog luka sitno isjeckane
  • 3 šolje povrtnog temeljca sa niskim udjelom natrija
  • 2 šolje zamrznutog graška
  • 2 šolje zamrznutog kukuruza
  • 2 šolje mlijeka na biljnoj osnovi
  • svježi peršun za serviranje
Instrukcije
  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri. U šerpu dodajte isjeckani luk, celer i mrkvu. Začinite biberom i soli. Pržite, povremeno miješajući dok povrće ne počne omekšavati, oko 5 minuta.

  2. Dodajte nasjeckani krompir, timijan i bijeli luk i pržite dok ne zamiriše, oko 1 minute. Zatim doodajte povrtni temeljac. Smjesu prokuhajte, pa pirjajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.

  3. Štapnim mikserom izblendajte supu. Neko povrće možete izvaditi, pa onda izblendati supu, a naknadno ubaciti povrće ako želite da vam ostanu u komadu.

  4. Dodajte grašak, kukuruz i mlijeko i kuhajte dok se povrće ne zagrije, a supa ne zgusne, oko 5 minuta.

  5. Po želji poslužite uz svježi peršun i hrskavi hljeb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..