Vruća čokoladna lazanja ukusan je desert, savršen za zabave kojima i ne peče se!
- 36 komada oreo keksića zdrobljenih/mljevenih
- pola šolje otopljenog neslanog putera
- pola šolje neslanog putera omekšanog
- 226 gr krem sira omekšanog
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 kašičica vanilije
- 20 gr instant kakaa – nekoliko kesica
- 1 i po šolja vrhnja za šlag
- 2 pudinga od čokolade
- 677 ml mlijeka
- 1 šolja mini marshmallowsa
- 2 i po šolje šlag kreme
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 šolje mini marshmallowsa
- čokoladni preljev ili nutella za serviranje
-
Stavite cijele Oreo keksiće u procesor za hranu i sameljite ih u sitne mrvice. Možete ij zgnječiti i oklagijom. Dodajte otopljeni puter. Dobijenu smjesu stavite na dno tepsije od otprilike 33 x 23 x 5 cm. Stavite u frižider ili zamrzivač da se smjesa stegne dok napravite sljedeći sloj.
-
Umutite omekšani puter i krem sir sa vanilijom i šećerom u prahu dok ne dobijete kremastu i glatku smjesu.
-
U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag i instant kakao u prahu dok se ne stvore kruti vrhovi. Polovicu šlaga dodajte u smjesu koju ste već napravili sa krem sirom, a zatim stavite i drugu polovicu (dobro sastružite dno posude da se sve dobro sjedini). Zatim rasporedite po kori i stavite u frižider ili zamrzivač da se stegne.
-
Napravite puding od čokolade prema uputstvima na pakovanju. Dodajte mini marshmallowse u napravljeni puding. Zatim tako napravljeni puding stavite preko čokoladnog musa, razmažite fino. Stavite u frižider ili zamrzivač da se stegne.
-
Kad se sloj pudinga stegne, napravite šlag prema uputstvima na kesici. Zatim napravljenom šlagu dodajte šećer u prahu i umutite dok se ne stvore kruti vrhovi. Šlag rasporedite na vrh sloja pudinga i stavite u frižider na nekoliko sati ili još bolje preko noći.
-
Prije posluživanja stavite mini marshmallowse preko šlaga.
-
Poslužite preliveno otopljenom čokoladom, Nutellom ili čokoladnim preljevom.