Toskanska supa

  • on February 22, 2021
  • Likes!
  • February 22, 2021
Toskanska supa
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Ovaj recept za Toskansku supu veoma lako je napraviti, pun je najukusnijih začinjenih talijanskih okusa, a tako je ugodan.

Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: italijanska jela, italijanska kuhinja, italijanska supa, juha recepti, juhe recepti, supa recepti, supe recepti
Porcije: 8
Autor: admin
Sastojci
  • 453 gr italijanske kobasice
  • 3 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
  • 1 srednji luk srebrenac oguljen i isjeckan
  • 680 gr krompira opranog i isjeckanog
  • 4 šolje pilećeg temeljca
  • 2 šolje vode
  • 2 šolje isjeckanog svježeg kelja
  • 1 šolja vrhnja za kuhanje
  • košer soli
  • bibera
  • 6 listova slanine ili suhog mesa preprženog i isjeckanog
Instrukcije
  1. Ispržite kobasicu u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri dok ne porumeni i ne skuha se iznutra, lomeći kobasicu na male komadiće dok se prži. Kašikom prebacite kobasice na tanjir, ostavljajući 1 kašiku masti za kasnije, a višak masti odbacite. Stavite sa strane.

  2. Dodajte luk u šerpu (s mašću) i pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte bijeli luk i pirjajte 1 minutu uz povremeno miješanje. Dodajte krompir, pileći temeljac, vodu i kobasicu i nastavite kuhati dok smjesa ne provri. Smanjite temperaturu na srednje i pustite da se krčka 10 minuta ili dok krompir ne omekša. Dodajte kelj i vrhnje, pa pirjajte dodatnih 5 minuta. Začinite biberom i soli po ukusu.

  3. Poslužite toplo, ukrašeno komadićima slanine ili suhog mesa. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..