Gibanica

  • on February 19, 2021
  • Likes!
  • February 19, 2021
Gibanica
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 15 mins
 

Gibanica je srpsko pecivo sa sirom koje se obično jede za doručak ili uz obrok za ručak ili večeru. Vrlo je zasitan i najbolje ga je jesti kad je svježe poslužen iz pećnice. Brz je i lagan recept za pripremu u bilo koje doba sedmice, pa čak i za posebne prilike.

Kategorije jela: Doručak, Peciva, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Srpska kuhinja
Tagovi: gibanica recept, pecivo sa sirom, pita sa sirom, srpska gibanica recept, srpska jela, srpska jela recepti, srpska kuhinja, srpska tradicionalna jela
Porcije: 6
Autor: admin
Sastojci
  • 375 gr filo jufke
  • 6 jaja
  • pola šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 600 gr feta sira izmrvljenog
  • 2 šolje pavlake
  • 250 gr otopljenog putera
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu u kojoj ćete peći i ostavite sa strane,

  2. U zdjelu stavite jaja i umutite ih. Dodajte prosijano brašno i so. Sve promiješajte.

  3. Zatim dodajte izmrvljeni feta sir i pavlaku. Sve dobro promiješajte.

  4. Na dno posude stavite 2 lista jufke i premažite sa 2 kašike otopljenog putera.

  5. Stavite 6 kašika smjese preko jufke i premažite da bude ravnomjerno.

  6. Ponavljajte slojeve jufke, putera i smjese sa sirom sve dok ne dođete do zadnja dva sloja jufke.

  7. Premažite vrh puterom i stavite posudu u rernu da se peče, dok vrh jufke dobro ne porumeni i ne napuhne (najmanje 1 sat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..