Fajita Povrće
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Prženo s mješavinom začina, ovo je povrće slatko i savršeno ukusno.
Kategorije jela:
Povrće, Prilog
Tip kuhinje:
Meksička
Tagovi:
fajita povrce recepti, fajita recepti, meksicka jela, meksicka jela recepti, meksicka kuhinja, povrce recepti, prilog recepti
Porcije: 4
Kalorije: 198 kcal
Sastojci
Začini
- 60 ml maslinovog ulja (1/4 šolje)
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica luka u prahu
- pola kašičice paprike
- pola kašičice kumina
- pola kašičice čilija u prahu
- 1 kašičica soli
Povrće
- 3 male paprike isječene na štapiće
- 1 srednja glavica luka isjeckana
- 2 srednje portobello gljive izrezane
- 3 šolje cvjetova brokule
Instrukcije
-
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje i začine. Zatim to ostavite sa strane.
-
Stavite povrće u veliku posudu i prelijte ga začinjenim maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte.
-
Tepsiju ili pleh obložite papirom za pečenje i na njega ravnomjerno rasporedite povrće.
-
Pecite povrće Fajita na oko 230 stepeni, ili dok povrće ne omekša i ne porumeni. Poslužite toplo.
Bilješke o receptu
Možete servirati uz: Rižu, tortilju, staviti u sendvič, s pljeskavicama ili nekim mesom, sa humusom.