Fajita Povrće

  • on February 19, 2021
  • Likes!
  • February 19, 2021
Fajita Povrće
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Prženo s mješavinom začina, ovo je povrće slatko i savršeno ukusno.

Kategorije jela: Povrće, Prilog
Tip kuhinje: Meksička
Tagovi: fajita povrce recepti, fajita recepti, meksicka jela, meksicka jela recepti, meksicka kuhinja, povrce recepti, prilog recepti
Porcije: 4
Kalorije: 198 kcal
Autor: admin
Sastojci
Začini
  • 60 ml maslinovog ulja (1/4 šolje)
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica luka u prahu
  • pola kašičice paprike
  • pola kašičice kumina
  • pola kašičice čilija u prahu
  • 1 kašičica soli
Povrće
  • 3 male paprike isječene na štapiće
  • 1 srednja glavica luka isjeckana
  • 2 srednje portobello gljive izrezane
  • 3 šolje cvjetova brokule
Instrukcije
  1. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje i začine. Zatim to ostavite sa strane.

  2. Stavite povrće u veliku posudu i prelijte ga začinjenim maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte.

  3. Tepsiju ili pleh obložite papirom za pečenje i na njega ravnomjerno rasporedite povrće.

  4. Pecite povrće Fajita na oko 230 stepeni, ili dok povrće ne omekša i ne porumeni. Poslužite toplo.

Bilješke o receptu

Možete servirati uz: Rižu, tortilju, staviti u sendvič, s pljeskavicama ili nekim mesom, sa humusom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..