Mini banana čizkejk

  • on February 17, 2021
  • Likes!
  • February 17, 2021
Mini banana čizkejk
Vrijeme pripreme
25 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Slatki mali zalogaji od banane!

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: banana recepti, čizkejk recepti, cupcake recepti, desert recepti, kapkejk recepti, kolaci recepti, mafini recepti, puding od banane recepti, recepti sa bananama
Kalorije: 248 kcal
Autor: admin
Sastojci
Kora
  • 1 šolja izdrobljenih keksića od vanilije ili plazme 134 gr
  • 2 kašike šećera 26 gr
  • 4 kašike otopljenog putera 56 gr
Fil
  • 340 gr krem sira omekšanog na sobnoj temperaturi
  • pola šolje šećera 104 gr
  • 3 kašike brašna 24 gr
  • 58 gr pavlake 1/4 šolje
  • 1/4 šolje zgnječenih banana 75 gr
  • 1 kašičica ekstrakta od vanilije
  • 2 jaja
  • malo narezane banane na kolutove
Šlag
  • 180 ml vrhnja za šlag
  • 6 kašika šećera u prahu 44 gr
  • pola šolje ekstrakta od vanilije
  • malo narezane banane
  • malo kolačića od vanilije
Instrukcije
Kora
  1. Uključite rernu na 162 stepena. Stavite kalupe za kapkejk u posudu namijenjenu za to.

  2. U posudu stavite zdrobljene kolačiće od vanilije ili plazmu, šećer i otopljeni puter. Izmiješajte sve to dobro da se sjedini.

  3. Smjesu podijelite između kalupa za kolače (oko 2 kašike po kalupu) i utisnite u dno kalupa.

  4. Pecite to 5 minuta, zatim izvadite iz rerne. Pustite da se ohladi dok ne napravite fil.

Fil
  1. Smanjite temperaturu u rerni na 148-150 stepeni.

  2. U veliku zdjelu stavite krem sir, šećer i brašno, izmiksajte mikserom (Koristite manju brzinu). Ostružite stranice posude.

  3. Dodajte pavlaku i zgnječene banane. Nastavite miksati na manjoj brzini dok se sve dobro ne sjedini.

  4. Dodajte ekstrakt vanilije i jedno jaje te polako mutite dok se uglavnom ne sjedine. Dodajte preostala jaja i miksajte dok se dobro ne sjedini.

  5. Dodajte malu količinu nadjeva u svaki kalup, a zatim dodajte nekoliko kriški banane na to.

  6. Na vrh kriški banane dodajte preostali fil, puneći svaki kalup dok se uglavnom ne napune.

  7. Pecite 18-20 minuta, a zatim isključite peć i ostavite vrata zatvorena još 5 minuta.

  8. Otvorite vrata i ostavite da se kolačići hlade 15-20 minuta, a zatim stavite u frižider da se hlađenje završi.

  9. Kad se kolačići ohlade, izvadite ih iz posude.

  10. Za izradu šlaga, dodajte u veliku posudu vrhnje za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miksajte velikom brzinom dok se ne stvore kruti vrhovi.

  11. Na vrh svakog kolačića stavite šlaga i završite kriškom banane i keksom od vanilije (ako želite).

  12. Stavite u frižider dok ne budete spremni za posluživanje. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..