Slatki mali zalogaji od banane!
- 1 šolja izdrobljenih keksića od vanilije ili plazme 134 gr
- 2 kašike šećera 26 gr
- 4 kašike otopljenog putera 56 gr
- 340 gr krem sira omekšanog na sobnoj temperaturi
- pola šolje šećera 104 gr
- 3 kašike brašna 24 gr
- 58 gr pavlake 1/4 šolje
- 1/4 šolje zgnječenih banana 75 gr
- 1 kašičica ekstrakta od vanilije
- 2 jaja
- malo narezane banane na kolutove
- 180 ml vrhnja za šlag
- 6 kašika šećera u prahu 44 gr
- pola šolje ekstrakta od vanilije
- malo narezane banane
- malo kolačića od vanilije
-
Uključite rernu na 162 stepena. Stavite kalupe za kapkejk u posudu namijenjenu za to.
-
U posudu stavite zdrobljene kolačiće od vanilije ili plazmu, šećer i otopljeni puter. Izmiješajte sve to dobro da se sjedini.
-
Smjesu podijelite između kalupa za kolače (oko 2 kašike po kalupu) i utisnite u dno kalupa.
-
Pecite to 5 minuta, zatim izvadite iz rerne. Pustite da se ohladi dok ne napravite fil.
-
Smanjite temperaturu u rerni na 148-150 stepeni.
-
U veliku zdjelu stavite krem sir, šećer i brašno, izmiksajte mikserom (Koristite manju brzinu). Ostružite stranice posude.
-
Dodajte pavlaku i zgnječene banane. Nastavite miksati na manjoj brzini dok se sve dobro ne sjedini.
-
Dodajte ekstrakt vanilije i jedno jaje te polako mutite dok se uglavnom ne sjedine. Dodajte preostala jaja i miksajte dok se dobro ne sjedini.
-
Dodajte malu količinu nadjeva u svaki kalup, a zatim dodajte nekoliko kriški banane na to.
-
Na vrh kriški banane dodajte preostali fil, puneći svaki kalup dok se uglavnom ne napune.
-
Pecite 18-20 minuta, a zatim isključite peć i ostavite vrata zatvorena još 5 minuta.
-
Otvorite vrata i ostavite da se kolačići hlade 15-20 minuta, a zatim stavite u frižider da se hlađenje završi.
-
Kad se kolačići ohlade, izvadite ih iz posude.
-
Za izradu šlaga, dodajte u veliku posudu vrhnje za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miksajte velikom brzinom dok se ne stvore kruti vrhovi.
-
Na vrh svakog kolačića stavite šlaga i završite kriškom banane i keksom od vanilije (ako želite).
-
Stavite u frižider dok ne budete spremni za posluživanje. Uživajte!