Meksička piletina sa umakom od sira

  • on February 15, 2021
  • Likes!
  • February 15, 2021
Meksička piletina
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
 

Meksička začinjena piletina prelivena umakom od kremastog sira.

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Meksička
Tagovi: dorucak recepti, meksicka jela recepti, meksicka kuhinja, meksicka piletina, piletina na meksicki nacin, piletina recepti, vecera recepti
Porcije: 4
Kalorije: 546 kcal
Autor: admin
Sastojci
Piletina
  • 4 komada pilećih fileta bez kože i kostiju
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica luka u prahu
  • pola kašičice zdrobljene crvene paprike
  • pola kašičice origana
  • 2 kašičice paprike
  • 1 i po kašičica kumina
  • pola kašičice soli
  • 2 prstohvata bibera
Umak od sira
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike putera
  • 1 šolja mlijeka
  • 2 prstohvata soli
  • prstohvat kajenske paprike
  • 2 prstohvata paprike
  • 1 šolja naerendanog sira
Instrukcije
Piletina
  1. U jednu zdjelu stavite sve začine iz kategorije "Piletina", promiješajte ih. Začinite piletinu pomiješanim začinima sa svake strane.

  2. Zagrijte tavu (ako imate grill tavu još bolje) na srednjoj do jakoj temperaturi i pržite piletinu dok ne bude gotova.

  3. Ostavite sa strane.

Umak od sira
  1. U šerpi ili tavi otopite puter na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte brašno, svo vrijeme miješajte i neka se kuha dok se ne pojave mjehurići.

  3. Polako dodajte mlijeko i miješajte da se sve sjedini.

  4. Morat ćete provjeriti temperaturu (prstom). Treba da bude dovoljno vruće da rastopi sir.

  5. Kad je smjesa postala dovoljno vruća, počnite udodavati sir u malim količinama, svo vrijeme miješajte, sve dok ne dodate sav sir.

  6. Kad se sir otopio dodajte kajensku papriku i papriku običnu. Začinite sa soli ako je to potrebno. Prelijte umak preko piletine.

Bilješke o receptu

Ovo je jelo izvrsno preko obične riže ili samo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..