Umak od bijelog luka i bosiljka

  • on February 13, 2021
  • Likes!
  • February 13, 2021
Umak od bijelog luka i bosiljka
Vrijeme pripreme
5 mins
Ukupno vrijeme
5 mins
 
Kategorije jela: Dodaci jelima, dresinzi, Predjelo, Prilog, Umaci
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: kuhinjica recepti, sos od bijelog luka i bosiljka, umaci recepti, umak od bijelog luka i bosiljka, umak od cesnjaka, umak recepti, umak sa bosiljkom
Porcije: 8
Kalorije: 193 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 kašike isjeckanog svježeg bosiljka
  • 2-3 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
  • 2 žumanceta
  • 1 kašika soka od limuna
  • pola kašičice košer soli
  • 60 ml maslinovog ulja 1/4 šolje
  • pola šolje biljnog ulja
Instrukcije
  1. U procesor hrane ili u blender stavite bosiljak, bijeli luk, žumanca, sok od limuna i so. Držite dok se dobro ne isjecka/sjedini sve.

  2. Uključite procesor i polako ulijte maslinovo ulje pomiješano s biljnim uljem. Obrađujte ​​dok se ne stvori umak, oko 1 minutu. Isključite procesor, sastružite sve što je ostalo unutar posude, to jeste sa strana,zatim ponovo obrađujte dok se ne kombinira sve.

  3. Poslužite odmah ili čuvajte u nepropusnoj posudi u frižideru dok ne budete spremni za upotrebu.

Bilješke o receptu

Ovaj će umak biti nešto rjeđi od majoneze. Kad se potpuno sve promiješa, okusite i dodajte dodatnu so po želji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..