- pola šolje omekšanog putera
- 1 kašika isjeckanog svježeg kopra
- 3 čehne bijelog luka isjeckane
- 1 kašika ulja
- 453 gr odreska
- 1 kašika soli
- 1 veliki žuti luk
- 4 liske sira
- 1 baget
-
U zdjeli pomiješajte zajedno puter, bijeli luk i kopar. Ostavite sa strane.
-
Izrežite odrezak na tanke trakice. Da biste malo olakšali rezanje, zamrznite odrezak nekoliko minuta prije nego što ga narežete.
-
Stavite tavu na kolo da se zagrije, na srednju temperaturu. Naspite ulje i pustite da se zagrije. Zatim dodajte meso u tavu i pospite ga sa soli. Pržite dok meso ne dobije zlatnu boju, zatim izvadite meso iz tave i ostavite sa strane.
-
U istu tavu dodajte isjeckani luk, pržite dok luk ne dobije zlatno-smeđu boju. Zatim sklonite tavu sa peći.
-
Presijecite baget uzdužno, premažite obje strane bageta namazon od već napravljenog putera, bijelog luka i kopra. Zatim na jednu stranu bageta poredajte tanko narezano meso, zatim luk i liske sira na sve to.
-
Ostavite tako otvoren baget i stavite ga na tavu ili čak u rernu na 2 minute, dok se sir na vrhu ne otopi.
-
Preklopite baget i izrežite. Uživajte!