Pečeni krompirići sa bijelim lukom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
Brz, jednostavan i najbolji recept za pečeni krompir s bijelim lukom, puterom i maslinovim uljem.
Kategorije jela:
Prilog, Ručak, Večera
Tagovi:
krompir i cesnjak, krompir recepti, krompir sa bijelim lukom, kuhinjica recepti, peceni krompir recept, rucak recepti, vecera recepti
Porcije: 4
Kalorije: 221 kcal
Sastojci
- 450 gr baby krompira isprati
- 2 kašike otopljenog putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 čehne bijelog luka isjeckanog
- prstohvat soli
- prstohvat kajenske paprike
- prstohvat bibera
- 1 kašika isjeckanog peršuna
Instrukcije
-
Uključite rernu na 220 stepeni.
-
Uzmite krompiriće i napravite nožem izreze po njima. U manju posudu stavite otopljeni puter, maslinovo ulje, bijeli luk, so, kajensku papriku i biber, promiješajte sve to zajedno. Ubacite krompiriće u napravljenu smjesu, dobro ih uvaljajte, tako da smjesa uđe u proreze koje ste napravili na krompiru. Krompiriće stavite u posudu u kojoj ćete peći/tepsiju.
-
Pecite krompiriće 15 minuta, zatim ih preokrenite i pospite smjesom sa bijelim lukom i uljem. Pecite još 15-20 minuta. Zatim izvadite iz rerne i pospite sa isjeckanim peršunom ako želite. Servirajte odmah.
Bilješke o receptu
Možete koristiti obični žuti krompir ili crveni krompir.