Umak od putera, limuna i bijelog luka

  • on January 30, 2021
  • Likes!
Umak od putera, limuna i bijelog luka
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
10 mins
 

Kremasti umak od putera, limuna i bijelog luka dobro se slaže sa svim, od piletine, morskih plodova i govedine, do tjestenine i povrća!

Kategorije jela: Dodaci jelima, Umaci
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: sos, sos od bijelog luka, sos recepti, umaci recepti, umak, umak od bijelog luka, umak od cesnjaka, umak recepti
Porcije: 2 šolje
Kalorije: 546 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 limun
  • 6 kašika putera
  • 1 kašika isjeckanog bijelog luka
  • 1 šolja bijelog vina ili pilećeg temeljca
  • 60 ml vrhnja za kuhanje 1/4 šolje
  • soli i bibera
Instrukcije
  1. U tavi na srednjoj temperaturi, otopite 4 kašike putera i dodajte isjeckani bijeli luk.

  2. Pržite 2-3 minute, a onda iscijedite čitav limun u tavu.

  3. Nastavite kuhati 2-3 minute, zatim dodajte bijelo vino (ili pileći temeljac). Promiješajte.

  4. Pustite da se krčka 2-3 minute, zatim dodajte preostali puter i začinite sa biberom i soli.

  5. Polako dodavajte vrhnje za kuhanje, miješajte svo vrijeme dok dodajete. Servirajte uz omiljeno jelo i uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..